R. Moldova: Reforma militara, prin instruirea ofiterilor armatei in strainatate

, ,
 

Instruirea ofiţerilor Armatei Naţionale în instituţiile militare superioare din străinătate este o necesitate vitală în procesul de reformă militară, consideră ministrul Apărării Vitalie Marinuţa.
„Cu certitudine veţi aplica cunoştinţele obţinute în străinătate, pentru că succesul reformei militare depinde în mare măsură de competenţa şi pregătirea profesională a resurselor umane. Consider că veţi îndreptăţi toate investiţiile de care aţi beneficiat, iar experienţa profesională şi tinereţea vă oferă şansa să vă demonstraţi valoarea. Sunteţi o mândrie pentru Armata Naţională, pentru că aţi depus mult efort şi aţi obţinut rezultate bune, care au creat o imagine bună armatei şi ţării noastre peste hotare”, a afirmat ministrul Apărării, la o întâlnire cu un grup de absolvenţi.
Vitalie Marinuţa a subliniat că aşteaptă rezultate concrete din partea ofiţerilor reîntorşi de la studii şi că va saluta toate iniţiativele productive. Ministrul Apărării a menţionat că cel mai bun teren de afirmare după absolvirea unor instituţii militare cu renume este avansarea în funcţii superioare. În acest context, ofiţeri vor fi numiţi în funcţii conform domeniului de competenţă în unităţile şi instituţiile militare ale Ministerului Apărării.
Şeful Direcţiei Management Resurse Umane, Vitalie Butnaru, a subliniat că ofiţerii moldoveni au fost pregătiţi în cadrul Programului de instruire militară internaţională (IMET). Aceştia au obţinut studii academice în Colegiul Naţional de Apărare, Colegiul de Comandă şi Stat Major al Forţelor Terestre şi Colegiul de Comandă şi Stat Major al Forţelor Aeriene. Programul IMET a fost lansat de către Departamentul de Stat al SUA în anul 1994 cu scopul instruirii şi perfecţionării cadrelor militare din armatele altor state. Până în prezent, 396 de militari ai Armatei Naţionale au absolvit diferite cursuri de instruire finanţate prin intermediul programului IMET.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *