R. Moldova. PCRM se mai gandeste daca va avea candidat pentru 15 ianuarie

, ,
 

presedintia RMPartidul comuniştilor ar putea decide luni, 9 ianuarie, dacă va avea un candidat propriu pentru scrutinul prezidenţial din 15 ianuarie, a declarat deputatul comunist Vadim Mişin.
Potrivit lui Mişin, PCRM a creat o comisie specială care va căuta o soluţie pentru depăşirea crizei politice. Din comisie fac parte Maria Postoico, Iurie Muntean şi Anatolie Zagorodnîi. „Însă până în prezent nu au parvenit careva solicitări sau invitaţii la dialog din partea formaţiunilor din Legislativ”, a spus Mişin. Mişin a adăugat că o decizie cu privire la înregistrarea unui eventual candidat la funcţia de preşedinte al ţării înaintat de PCRM ar putea fi luată luni, 9 ianuarie.
Tudor Deliu, preşedintele comisiei pentru desfăşurarea alegerilor preşedintelui R. Moldova, a declarat că, deocamdată, nu a fost înregistrat niciun candidat la funcţia de preşedinte al ţării. „Comisia activează în regim normal. Cel mai probabil, viitorii candidaţi vor fi mai activi săptămâna viitoare când politicienii vor reveni din vacanţă”, a opinat Deliu, transmite Moldpres. Potrivit lui Deliu, dacă PCRM va înregistra un candidat la preşedenţie în temenii stabiliţi de lege, iar la scrutinul din 15 ianuarie nu vor participa 61 de deputaţi, Legislativul va considera scrutinul nul şi în termen de 30 de zile va stabili data noilor alegeri repetate. „În cazul în care Curtea Constituţională după examinarea sesizării depuse de deputatul Mihai Godea va declara scrutinul din 16 decembrie neconstituţional, Legislativul va începe ciclul electoral de la zero şi va stabili data alegerilor prezidenţiale ordinare”, a afirmat Deliu.
Până în prezent, nici AIE şi nici PCRM nu au înregsitrat vreun candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. La finele lunii decembrie, liderul PD Marian Lupu, candidatul AIE la preşedinţie conform Acordului de constituire a AIE2, a anunţat că nu se va înregistra la funcţia de preşedinte al ţării pentru scrutinul din 15 ianuarie şi şi-a îndemnat colegii să găsească pentru acest post o candidatură de consens.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *