R Moldova: Municipiului Balti ii va fi atribuit statutul de unitate teritorial-administrativă de nivelul II

, ,
 

Municipiului Bălţi îi va fi atribuit statutul de unitate teritorial-administrativă de nivelul II, astfel fiind egalat cu statutul municipiului Chişinău.
În prezent, municipiul are statut de unitate teritorial-administrativă de nivelul unu. Un proiect de lege în acest sens, propus de un grup de deputaţi, a fost aprobat, miercuri, în şedinţa Cabinetului de Miniştri, care s-a întrunit în şedinţă la Bălţi, şi urmează să fie adoptat şi de Parlament. Roman Cazan, secretar-general adjunct al Guvernului, a specificat că, în prezent, municipiul Bălţi are statut de unitate teritorial-administrativă de nivelul întâi, fapt ce îl egalează cu autorităţile publice ale satelor, comunelor şi oraşelor, ceea ce a fost şi rămâne absolut nefondat. Potrivit lui Cazan, promovarea intereselor şi soluţionarea adecvată a problemelor populaţiei municipiului poate fi posibilă doar în cazul egalării autorităţilor administraţiei publice de la Bălţi cu autorităţile administraţiei publice locale de nivelul al doilea. Ulterior, urmează să fie adoptată Legea privind statutul municipiului Bălţi, a adăugat Cazan.
Prim-ministrul Vlad Filat a precizat că proiectul de lege vine să aducă în corespundere situaţia de jure cu situaţia de facto. Omiterea legislativă în cauză vine din 2003, când municipiul Bălţi nu s-a regăsit în lista unităţilor teritorial-administrative de nivelul II, a constatat premierul.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *