R. Moldova: MAI scoate mii de politisti in strada pe 27 august

, ,
 

politisti moldovaLa 27 august, MAI va lua măsuri sporite de securitate, în capitală şi în întreaga ţară vor activa peste 3000 de poliţişti. Anunţul a fost făcut astăzi, de către oficiali din cadrul ministerului. Marin Maxian, şef al Direcţiei generale poliţie ordine publică, a declarat într-o conferinţă de presă că în prima jumătate a zilei de 27 august, reprezentanţii forţelor de ordine se vor afla în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), la Complexul Memorial “Eternitate”, la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei şi în preajma altor locaţii care vor fi vizitate de primele persoane din stat. Potrivit sursei citate, la manifestările din PMAN forţele de ordine vor activa în regim sporit. Nu va fi permis accesul în piaţă cu arme, băuturi alcoolice dar şi al persoanelor aflate în stare de ebrietate. De asemenea va fi interzisă comercializarea în perimetrul pieţei a băuturile alcoolice şi a celor răcoritoare în ambalaj de sticlă sau metal. La 27 august în R. Moldova vor avea loc ample manifestări consacrate celei de-a 20-a aniversări a proclamării Independenţei Republicii Moldova. Chişinăuienii şi oaspeţii capitalei vor putea asista în această zi la o paradă militară şi la un concert festiv. De asemeena, la data de 27 august 2011, circulaţia rutieră va fi restricţionată, în intervalul de timp 05.00-07.30, tur, pe intinerarul străzilor Petrarilor, str. Drumul Viilor, str. Academiei, str. Gh. Asachi, str. Pan Halipa, str. Izmail, str. Bucureşti, str. Şciusev, bd. Ştefan cel Mare, cinematograful Patria şi retur, orele 12.00-13.00 pe intinerarul străzilor, cinematograful Patria, bd. Ştefal cel Mare, str. Izmail, str. Pan Halipa, şos. Hînceşti, str. Petrarilor. Pe intinerarele şi intervalele de timp sus menţionate, în timpul deplasării coloanei militare spre Piaţa Marii Adunări Naţionale, circulaţia va fi suspendată şi redirecţionată pe străzile adiacente. De asemenea, va fi sistată circulaţia pe bd. Ştefal cel Mare în perimetrul străzilor Mihai Viteazul şi str. Izmail, în intervalele de timp sus menţionate.

În zilele menţionate, vor fi organizate parcări speciale pentru transportul special al Ministerului Apărării pe străzile:

– bd. Renaşterii (de la circ spre bd. Grigore Vieru);

– str. Ierusalim (pe segmentul str. B. Bodoni – bd. Grigore Vieru);

– str. Columna (pe segmentul str. B. Bodoni – str. Puşkin).

Conducătorii auto sunt rugaţi să evite deplasarea şi parcarea transportului auto pe itinerarele menţionate şi să opteze pentru deplasarea pe străzile adiacente, întru evitarea ambuteiajelor şi necrearea obstacolelor în timpul deplasării coloanei militare la punctele de destinaţie. De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne solicită conducătorilor auto să respecte şi să se conformeze întocmai semnalelor de dirijare ale agenţilor de circulaţie rutieră.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *