R. Moldova isi alege presedintele. AIE semneaza un nou acord

, ,
 

Liderii AIEO şedinţă specială pentru alegerea preşedintelui R. Moldova va avea loc vineri, la ora 14.00. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Marian Lupu. De asemenea, tot vineri, liderii alianţei de guvernare vor semna o anexă la cordul de constituire.
Potrivit lui Marian Lupu, candidatul AIE la funcţia de preşedinte al ţării, până la ora 14.00 urmează să aibă loc consultări între componetele AIE. Lupu a menţionat că va accepta condiţiile înaintate de deputatul neafiliat Mihai Godea, deoarece ele există deja în programul politic asumat de AIE. El a adăugat că a discutat despre alegerea preşedintelui şi cu grupul Dodon dar a evitat să ofere detalii. “Până în prezent nu am negociat cu PCRM”, a spus Lupu.
Liderul democraţilor a spus că anexa la Acordul de constituire a AIE, cerută de PLDM, va fi semnată. Valeriu Streleţ, liderul fracţiunii PLDM a spus că textul anexei va fi făcut public după semnare şi va fi un angajament pentru neadmiterea reformatării puterii. Preşedintele fracţiunii PL Ion Hadărcă a opinat că textul trebuie semnat pentru că el va accentua unele angajamente ce ar spulbera toate suspiciunile.
În dimineaţa zilei de vineri, PCRM se va întruni în plenară pentru a decide dacă formaţiunea va participa la votare. Anunţul a fost făcut astăzi de liderul PCRM Vladimir Voronin.

Anexă la Acordul de constituire a AIE

Liderii AIE vor semna vineri un supliment la Acordul de constituire a AIE. Textul a fost definitivat şi aprobat de liderii celor trei componente ale AIE la Consiliul Alianţei, care a avut loc la 15 decembrie. Cei trei lideri au spus că au ajuns la un numitor comun şi documentul, ce va conţine o serie de garanţii cerute de PLDM, va fi semnat. Liderii au anunţat că actul va fi public, însă au evitat să ofere detalii cu privire la conţinutul acestuia.
“Am convenit că documentul pe care îl vom semna va fi un supliment al Acordului de constituire a AIE şi am pus la punct toate detaliile”, a spus liderul PLDM Vlad Filat. Filat a adăugat că atât el cât şi colegii lui de alianţă au convenit că vor participa la alegerea preşedintelui ţării. “Vom vota solidar”, a afirmat Filat.
Liderul PL Mihai Ghimpu a comunicat că toate componentele AIE au ajuns la un consens şi vor vota pentru candidatul AIE Marian Lupu. Liderul democraţilor Marian Lupu a spus că este optimist, iar voturile care lipsesc pentru alegerea şefului stutului ar putea fi găsite.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *