R Moldova. Fortele de ordine se pregatesc pentru vizita Angelei Merkel

, ,
 

Ministerul Afacerilor Interne va colabora cu Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat şi alte instituţii guvernamentale pentru a asigura buna desfăşurare a vizitei cancelarului german Angela Merkel, a declarat ministrul de Interne, Dorin Recean.
Ministrul a spus că forţele de ordine au întreprins un şir de măsuri pentru a preveni şi a contracara eventuale încălcări ale ordinii de drept şi alte acţiuni ilegale. Dorin Recean a explicat că restricţiile de circulaţie vor fi în vigoare în zilele de 21 şi 22 august, în special în centrul Chişinăului. El a îndemnat conducătorii auto să renunţe la maşini şi să folosească transportul public marţi şi miercuri.
Ministerul de Interne, potrivit practicilor internaţionale, desfăşoară măsuri de inspectare calitativă a fondului locativ şi a tuturor obiectivelor (blocurilor locative, întreprinderilor, organizaţiilor, unităţilor comerciale, podurilor, trecerilor subterane), amplasate în adiacentul traseelor de deplasare a delegaţiei oficiale, cu studierea minuţioasă a căilor de acces, sensibilizarea cetăţenilor privind modul de comportare în timpul deplasării delegaţiilor, etc.
Concomitent, sunt întreprinse măsuri de verificare a tuturor posesorilor de arme, domiciliaţi, sau aflaţi la serviciu în zonele adiacente traseelor de deplasare şi obiectivelor, care urmează a fi vizitate de către delegaţia oficială. În acest sens solicităm posesorilor de arme să le depoziteze în safeuri sigilate, sau să le plaseze pentru păstrare la comisariatele de poliţie.
Potrivit ministrului, poliţia va face publice detaliile itinerarului delegaţiilor oficiale pe 21 august şi a recomandat cetăţenilor să-şi planifice activităţile în centrul capitalei din timp. Pe 22 august, Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va sosi într-o vizită oficială la Chişinău.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *