R. Moldova. Flash-mob la Vadul luiVoda

, , ,
 

flashAsociaţia pentru cultură civică şi conciliere socială continuă acţiunile  şi flash-moburile, care vin să comemoreze moartea tânărului din Pârâta, Dubăsari, Vadim Pisari.
Pentru Republica Moldova, 2012 a început cu o tragedie fără precedent. Pe 1 ianuarie, tânărul Vadim Pisaria fost împuşcat mortal de către forţele  pacificatoare ruse. Tragedia a avut loc la un punct de control al forţelor comune de menţinerea a păcii din Transnistria, zona Vadul lui Vodă. Joi, un grup de tineri a organizat un flash-mob la locul tragicului omor, care a avut loc la 1 ianuarie, pentru a comemora moartea lui Vadim Pisari. Pacificatorii au încercat să itimideze grupul de tineri, adresandu-le ameninţări.
Pacificatorii au avertiyat tinerii că, în cazul în care grupul nu va pleca, aceştia din urmă, vor aplica toate metodele posibile pentru a-i alunga. Întrebaţi de către Nicolae Bairactari, preşedintele Asociaţiei, dacă vor recurge şi la uzul de armă, ca şi în data de 01.01.2012, pacificatorii nu au exclus posibilitatea.
Cu toate acestea, tinerii ajunşi joi la podul de la Vadul lui Vodă şi-au îndeplibit scopul. Tinerii au venit cu un şir de pancarde, care transmiteau mesaje de tipul: “Atenţie! Pacificatori periculoşi”, “Vrem pacificatori fără arme!”, precum şi banere cu poza tânărului omorât.
Tot în cadrul acţiunilor de joi, Asociaţia cultură civică şi conciliere socială a lansat un “red card”, pe care este amintită crima odioasă a pacificatorilor şi pe care sunt stipulate drepturile de bază ale cetăţenilor la traversarea graniţei. De asemenea pe card a fost indicat un număr de telefon, la care cetăţenii pot obţine o consultaţie gratis a unui jurist independent. Pliantele au fost repartizate tuturor trecătorilor, pe întreg parcursul acţiunilor de joi. La finele flash-mobului, tinerii organizatori, veniţi cu panglici de doliu în piept, au aprins lumânări pentru comemorarea lui Vadim Pisari.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *