R Moldova: Cine este candidatul secret al AIE

, ,
 

Numele candidatului la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova urmează să fie prezentat cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare.
Potrivit lui Marian Lupu, liderul PDM, numele candidatului la această funcţie urmează să fie anunţat în urma unor negocieri suplimentare, la finalul unei şedinţe a Parlamentului, afirmând că Igor Dodon “va avea posibilitatea să cunoască acest candidat”. “Noi am ţinut cont de cerinţele întregii societăţi cu privire la viitorul preşedinte”, a subliniat el.
“Nu pot şi nici nu vreau să spun unele nume. Dacă ne lansăm din nou în dezbateri politice, mă tem să nu se strice iar toată această afacere”, a declarat Lupu pentru presă. Potrivit liderului PDM, candidatura Veronicăi Bacalu “rămâne pe agenda discuţiilor”. “Nu am să vă spun nici din ce domeniu provine eventualul candidat. Avem o listă, discutăm. Nu avem o singură persoană, sunt mai multe, inclusiv Veronica Bacalu”, a precizat Lupu.
La rândul său, preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susţine că Alianţa pentru Integrare Europeană a ajuns la un candidat de compromis. Mihai Ghimpu nu a dat nume, dar spune că a discutat personal cu această persoană şi i-a atras atenţia că trebuie să ţină cont şi să respecte Acordul AIE, transmite Info-Prim Neo. „Noi, liberalii, nu am venit în politică pentru funcţii, ci pentru oameni. Vom vota un preşedinte şi sper că în cadrul alianţei va fi pace, linişte, vom încheia aceste jocuri şi ne vom gândi la cetăţeni”, a spus Mihai Ghimpu pentru presă.

Nicolae Timofti, de la CSM, posibil candidat

Mihai Ghimpu a reiterat că este importantă nu doar alegerea preşedintelui, ci şi menţinerea majorităţii parlamentare. Nicolae Timofti, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, este candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, informează Pro TV pe site-ul său, citând “surse din cadrul AIE”. Nicolae Timofti s-a născut la 22 decembrie 1948, în satul Ciutuleşti, raionul Floreşti.  Este preşedintele CSM, numit la 4 martie 2011, judecător la Curtea Supremă de Justiţie. Este căsătorit, are trei fii.
Deputaţii au stabilit organizarea alegerii preşedintelui pentru vinerea viitoare, pe 16 martie. Anterior, stabilirea datei scrutinului a fost amânată în două rânduri, la insistenţa liberalilor, care au solicitat ca mai întâi să fie găsit un candidat, iar după aceea să fie stabilită data alegerilor.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *