Qatarul vrea interventie militara in Siria

, , ,
 

Ministrul de Externe din Qatar, şeicul Hamad ben Jassem al-Thani, a declarat sâmbătă că a venit vremea să fie trimise forţe arabe şi internaţionale în Siria, unde reprimarea mişcării de contestare a regimului preşedintelui Bashar al-Assad s-a soldat cu mii de morţi în decurs de un an.
“A venit vremea să aplicăm propunerea de a trimite forţe arabe şi internaţionale în Siria”, a afirmat el, în cursul unei reuniuni a miniştrilor arabi ai Afacerilor Externe, la sediul Ligii Arabe din Cairo, la care a participat şi şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov. Ministrul de externe rus a declarat sâmbătă la Cairo că recentul proiect de rezoluţie privind Siria ar fi avut “şansa” de a fi adoptat de către Consiliul de Securitate al ONU dacă nu ar fi încurajat opoziţia siriană armată.
“Această rezoluţie ar fi avut şansa de a fi acceptată dacă nu am fi fost conduşi de dorinţa de a susţine victoria grupărilor opoziţiei armate asupra satelor şi oraşelor” Siriei, a afirmat şeful diplomaţiei ruse în deschiderea reuniuni ministeriale organizată de Liga Arabă, organizată la Cairo. Exista o mulţime de posibilităţi de a se ajunge la un acord privind criza siriană, pe baza unor propuneri pertinente menite să pună capăt violenţelor în Siria, a insistat ministrul rus.
Statele Unite ale Americii au elaborat un nou proiect de rezoluţie privind Siria, care este examinat acum în cadrul Consiliului de Securitate al ONU. Rusia a calificat marţi drept neechilibrat noul proiect de document, care stipulează în esenţă instituirea unui armistiţiu temporar pentru scopuri umanitare în Siria.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *