Puzzle OptimEast, partener european pentru societatea civilă din Republica Moldova

de | sept. 1, 2017 | Marea Neagra, Principal, R. Moldova, Știri, UE | 0 comentarii

Asociatia Puzzle OptimEast din orașul Târgu Neamţ organizează, în perioada 26 august – 3 septembrie, trainingul Improvisation – the key, relatează mass-media regională, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS. Proiectul, finanţat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, reunește 31 de lucrători de tineret din 11 ţări: Azerbaijan, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Italia,  Germania, Grecia, Moldova, […]
Programul Erasmus+, o sansa pentru specializarea lucrătorilor de tineret
Programul Erasmus+, o sansa pentru specializarea lucrătorilor de tineret

Programul Erasmus+, o sansa pentru specializarea lucrătorilor de tineret

Asociatia Puzzle OptimEast din orașul Târgu Neamţ organizează, în perioada 26 august – 3 septembrie, trainingul Improvisation – the key, relatează mass-media regională, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS. Proiectul, finanţat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, reunește 31 de lucrători de tineret din 11 ţări: Azerbaijan, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Italia,  Germania, Grecia, Moldova, România, Slovacia, Ucraina. Scopul său este de a dezvolta abilităţi de utilizare a improvizaţiei ca metodă de lucru cu copiii şi tineri defavorizaţi.
Asociaţia Puzzle OptimEast este recunoscută la nivel regional și internațional pentru proiectele implementate și efectele benefice asupra comunităților.

Educație nonformală

Delegatia din Republica Moldova participantă la training

Delegatia din Republica Moldova participantă la training

„Pe parcursul acestei săptămâni se vor organiza activităţi apelând la educaţia nonformală: joculeţe, jocuri de rol, simulări, precum şi diverse metode de improvizaţie care apelează fie la cuvânt, la mişcare, la sunet, situaţie. (…) La finalul săptămânii, vom organiza activităţi cu tineri defavorizaţi din zona oraşului, precum şi o activitate publică. Ambele activităţi care implică comunitatea locală vor folosi ca metodă principală improvizaţia”, precizează Viorela Chiper, preşedinte al Asociaţiei Puzzle OptimEast, citată de mass-media regionala.

Obiective ambițioase

Erasmus+ își propune să contribuie la îndeplinirea obiectivelor strategiei Europa 2020 pentru creștere economică, locuri de muncă, echitate socială și incluziune, precum și ale cadrului strategic ET2020 pentru educație și formare, arată pagina de internet a programului. Acesta urmărește să promoveze dezvoltarea durabilă a partenerilor din domeniul învățământului superior și să contribuie la îndeplinirea obiectivelor strategiei UE pentru tineret.
Printre tematicile abordate se numără reducerea șomajului, în special în rândul tinerilor; promovarea învățământului pentru adulți, în special în domeniul noilor competențe și în cel al competențelor cerute pe piața muncii; încurajarea participării tinerilor la viața democratică europeană;  sprijinirea inovării, cooperării și reformei; reducerea abandonului școlar; promovarea cooperării și mobilității cu țările partenere ale UE.

Corespondență specială de la Viorica Grecu

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *