Putin vrea sa dea Serbiei un imprumut de 1 miliard de dolari

, , ,
 

Vladimir Putin a exprimat sâmbătă disponibilitatea Rusiei de a acorda Serbiei o tranşă dintr-un credit în valoare de 800 de milioane de dolari.
“Noi am acordat anul trecut Serbiei un împrumut în valoare de 200 de milioane de dolari. Şi suntem gata şi acum să oferim a doua tranşă de 800 de milioane de dolari”, a detaliat Vladimir Putin, în timpul întâlnirii cu noul preşedinte al Serbiei, Tomislav Nikolic, care a ales Rusia drept destinaţie pentru prima sa vizită externă. Vladimir Putin a susţinut că banii trebuie folosiţi pentru proiecte de infrastructură. El a subliniat că partea rusă aşteaptă de la parteneri o fundamentare tehnico-economică concretă a proiectelor propuse spre a fi realizate.
Totodată, preşedintele rus i-a urat omologului său sârb succes în realizarea tuturor iniţiativelor formulate în programul său electoral. El şi-a exprimat speranţa că o cooperare fructuoasă între Rusia şi Serbia va contribui la îndeplinirea unor misiuni importante în ambele state. “Atitudinea noastră faţă de Serbia este ca faţă de fraţii noştri spirituali. Acest aspect este la baza relaţiilor noastre de astăzi şi va rămâne în anii ce urmează”, a punctat liderul de la Kremlin.
Tomislav Nikolic a dat asigurări, la rândul său, că ţara sa va face tot ce este necesar pentru a prezenta proiecte bune. El a adăugat că Putin se bucură de o mare popularitate în Serbia. Nikolic a confirmat că Serbia încearcă să se apropie de Uniunea Europeană, dar a precizat că populaţia ţării sale nu consideră necesară recunoaşterea independenţei Kosovo.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *