Putin vrea extinderea acordului privind limitarea producției mondiale a petrolului

, , ,
 

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, luni, la Beijing, că perspectivele privind extinderea limitei de producție mondială a petrolului arată încurajator. „Cred că perspectiva este promițătoare”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe, fiind întrebat despre extinderea acordului privind limita de producție dintre țările membre OPEC și non-OPEC. „Faptul că principalul nostru partener pe această problemă, Arabia Saudită, se pliază total pe angajamentele convenite anterior, încurajează la optimism”, a declarat el, citat de Tass.

Liderul de la Kremlin a mai spus că este important faptul că decizia reducerii producției de petrol a fost luată pentru 9 luni, nu doar pentru 2-3 luni. „Aceasta este principala condiție de stabilitate. Rusia va urmări calea pe care a ales-o”, a mai spus el. Putin a precizat că directorii celor mai mari companii de energie susțin propunerea de extindere a înțelegerii privind limita producției mondiale de petrol.

Rusia a produs în 2016, 547,5 milioane de tone de petrol. Luni, Rusia și Arabia Saudită au precizat că vor recomanda participanților la această înțelegere ca documentul să fie extins în condițiile actuale până în 2018.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *