Putin va debarca la Ierusalim

, , , , ,
 

Liderul rus Vladimir Putin, un apropiat al ministrului israelian, Avigdor Lieberman

Presedintele rus, Vladimir Putin, va merge în Israel în prima sa vizita după revenirea la Kremlin, vizita urmand sa aiba loc în luna iunie 2012, a anunţat ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman (n.r.-născut în R.Moldova), presedintele partidului Yisrael Beiteinu (n.r.-„Casa Noastra, Israel”), formatiune care reprezinta cu precadere imigranti din fosta Uniune Sovietica (Federatia Rusa, Ucraina, Belarus, R.Moldova). Oficialul israelian a vizitat Rusia imediat după alegerile contestate pentru Duma de Stat, pe care le-a caracterizat ca fiind “corecte, libere şi democratice”. Data exactă va fi anunţata după inaugurarea mandatului lui Putin, pe 7 mai 2012, mai relateaza mass-media regionala.
Sursele citate nu au dat detalii despre agenda vizitei, dar, considera analistii politici locali, conflictul din Siria şi dosarul nuclear iranian se vor afla printre subiectele abordate.
Putin a fost în Israel pentru prima dată ca preşedinte în 2005, ocazie cu care a dezvelit un monument dedicat Holocaustulyui, realizat de sculptorul Zurab Tsereteli. Acum se aşteaptă ca Putin să dezvelească un monument la Netanya, dedicat soldaţilor evrei care au luptat în Armata Roşie. Acest aspect a fost stabilit în timpul vizitei la Moscova a premierului israelian Benjamin Netanyahu, în ianuarie 2010.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.