Putin sterge din istorie "era Medvedev"

, , ,
 

Presedintele rus Vladimir Putin sterge din istorie “epoca Medvedev”

În ultimul timp, se pare că niciun decret semnat de Dmitri Medvedev, chiar și cel mai neînsemnat, nu se ezită a fi anulat, relateaza publicatia “New York Times”, citata de mass-media internationala. Astfel, a fost anulată decizia de a discrimina calomnia, iar limita de vârstă a înalților funcționari a fost ridicată la 70 de ani, deşi Medvedev încerca să întinerească guvernarea rusă prin impunerea unui plafon de vârstă de până la maximum 65 de ani.
Duma de Stat a inițiat o revizuire a unei noi schimbări modeste – introducerea orei de vară permanente. Deputatul, care a introdus propunerea, în mod clar a calificat decizia lui Medvedev drept “total inacceptabilă pentru o parte enormă a Rusiei”. “Acesta este un semn indirect de rușine, ca și în timpurile sovietice”, potrivit ziarului.

Demedvedizare

Publicaţia din Occident conchide că există “o abatere demonstrativă de la vectorul anunţat de Medvedev.  Cuvintele “resetare” sau “modernizare” sunt folosite rar, iar privatizarea companiilor de stat este sub semnul întrebării. Valoarea numirii de către Medvedev a alegerii directe a guvernatorilor a fost slăbită, prin faptul că a fost introdusă procedura de verificare a candidaților de către Kremlin. Mai mult, expertul politic Gleb Pavlovski a inventat chiar termenul de “demedvedizare.”
“Este prea devreme ca Medvedev să fie şters din listă”, notează ziarul. “El este primul-ministru, liderul partidului Rusia Unită şi al doilea cel mai important politician din țară. El a demonstrat, de asemenea, loialitate faţă de Putin, iar actualul preşedinte al Rusiei oferă recompense pentru un astfel de comportament.” “Cu toate acestea, în mod clar se încearcă a-l înjosi pe Medvedev”, mai notează ziarul, amintind cum unii generali în rezervă l-au numit “laş” pe fostul presedinte. Totodată, Putin a venit cu propria versiune asupra evenimentelor din august 2008, când a avut loc un conflict armat între Rusia şi Georgia. O altă lovitură pentru Medvedev, potrivit publicaţiei, a fost condamnarea activistei de opoziţie Taisia Osipova. Asta după ce Medvedev a cerut o revizuire a cazului.

O nouă revoluție rusă

Cei din cercul lui Putin îl acuză pe Medvedev că “a trezit o nouă revoluție rusă”, spune expertul german Alexander Rahr, care se referă la protestele apărute în Rusia. Faptul că Putin nu susţine inițiativele lui Medvedev este cea mai mare surpriză, spune autorul. Experții occidentali cred că Medvedev nu face prea multe fără aprobarea concretă a lui Putin. Cu toate acestea, după inaugurarea lui Putin, situaţia politică a fost schimbată. De exemplu, s-au îmbunătățit brusc relațiile Rusiei cu Japonia și Belarus.
“Multe din inițiativele de la finalul președinției lui Medvedev, deși sporadice și incomplete, au fost luate pe cont propriu, și, uneori, împotriva voinței lui Putin”, conchide publicaţia. Acum, “autoritățile încearcă să șteargă tot ce a atins Medvedev,” după cum menţionează editorul de la Nezavisimaia Gazeta, Konstantin Remchukov.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *