Putin si Medvedev, tet-a-tet politic

, ,
 
Tandemul Putin-Medvedev, pregatit pentru o rocada pasnica

Tandemul Putin-Medvedev, pregatit pentru o rocada pasnica

Tandemul Vladimir Putin – Dmitri Medvedev functioneaza bine, iar viitorul politic al celor doi oameni politici va fi discutat in comun, a declarat recent presedintele rus, intr-un interviu acordat revistei franceze Paris Match, preluata de mass-media internationala. “In ceea ce priveste viitorul politic, nu-l cunoaste nimeni. Dar noi suntem persoane responsabile si vom discuta despre viitorul politic al tarii noastre si de locul nostru in viitor. In orice caz, relatia noastra functioneaza bine si este utila tarii noastre”, a declarat Dmitri Medvedev, aflat intr-o vizita oficiala in Republica franceza. “Este foarte bine cand exista relatii bune intre presedinte si premier. Si este cel mai rau cand lucrurile stau altfel. Nu credeti?”, a adaugat seful statului rus.
Declaratiile presedintelui rus Medvedev vin pe fondul intensificarii speculatiilor privind iminenta rocada dintre Medvedev si premeirul Putin la alegerile prezidentiale rusesti din 2012. Anterior presedintele rus Dmitri Medvedev declara ca nu nu ar avea nimic împotriva ideii de a-i ceda postul de preşedinte predecesorului sau Vladimir Putin pentru a ocupa el însuşi funcţia de premier a Federatiei Ruse. “Daca este folositor pentru ţara, sunt gata sa muncesc în orice funcţie”, sublinia Medvedev. “Activitatea preşedintelui este destul de dificila. Pot, de asemenea, sa va spun ca şi activitatea premierului este una destul de dificila, aşa ca din acest punct de vedere nu exista o mare diferenţa”, mai preciza liderul de la Kremlin, confruntat permanent cu intrebarile mass-media referitoare la viitorul sau politic.

Mandat oferit

Dmitrii Medvedev indica anterior ca este posibil sa candideze pentru un nou mandat prezidential in fruntea Federatiei Ruse. “Daca muncesc bine, daca tot ce fac se va dovedi a fi bun, daca ruşii vor avea încredere în mine, de ce sa nu ma prezint? Este absolut normal”, declara Dmitri Medvedev. Liderul de la Kremlin mai marturisea ca nu a avut niciodata “ambiţii prezidenţiale extraordinare” şi ca postul de preşedinte i-a fost “oferit”. Abia dupa ce l-a preluat, şi-a dat seama ca este un lucru care trebuie facut “cu seriozitate, pentru ca altfel nu-ţi reuşeşte”.
Anterior, si actualul premier rus Vladimir Putin a declarat ca el şi Medvedev nu se vor înfrunta în alegerile prezidenţiale din 2012, ci vor ajunge la un acord, deoarece sunt “oameni de acelaşi sange”. Potrivit sondajelor actuale, daca ar concura unul împotriva celuilalt, Vladimir Putin ar ieşi învingator din cursa, cota sa de popularitate ramanand mai mare decat cea a lui Medvedev, în ciuda crizei economice fara precedent.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *