Putin promite în conferința anuală cu presă modernizarea Rusiei

,
 

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat, joi, la conferința de presă pe care o ține la final de an că Rusia trebuie să privească spre viitor și să se adaptaze pentru a face față concurenței tehnologiilor de ultimă oră. „Rusia trebuie să privească spre viitor. Trebuie să fie adusă la zi. Sistemul său politic trebuie să fie flexibil și economia sa să fie contruită pe baza noilor tehnologii”, a declarat Putin. El și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din martie 2018, dar a spus că nu dorește să elimine opoziția.

Întrebat cu privire la lipsa unei opoziții puternice, președintele rus, la putere de 18 ani, a declarat ironic: „Cel mai simplu pentru mine ar fi să spun: doar nu eu sunt cel care ar trebui să cultiv pentru mine niște concurenți”. „Cred că sistemul politic, la fel ca cel economic, trebuie să fie unul concurențial, și vreau să fac în așa fel încât să favorizez acest lucru”, a adăugat el, înainte de a explica slăbiciunea opozanților săi prin succesul politicii sale economice și necesitatea pentru concurenții săi de a veni cu ‘propuneri reale’.

Instalat la conducere în anul 2000, într-o țară cu o putere instabilă și o economie oscilantă, Putin este lăudat de numeroși concetățeni de-ai săi pentru că a adus stabilitate și o nouă prosperitate, în special grație abundenței petroliere.

Vladimir Putin a explicat că el se va prezenta la alegeri în calitate de ‘candidat independent’, nu susținut de partidul pro-Kremlin ‘Rusia Unită’, afirmând că se bazează pe ‘un larg sprijin din partea cetățenilor’.

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de centrul ‘Levada’ și dat publicității miercuri, Putin s-a clasa pe primul loc în intențiile de vot, cu 75%, mult înaintea contracandidaților săi, comunistul Ghennadi Ziuganov și naționalistul Vladimir Jirinovski, care evită să-l critice deschis pe liderul de la Kremlin.

Mai mult de 1.640 de jurnaliști au fost acreditați pentru acest show mediatic, care-i oferă președintelui Putin ocazia să jongleze timp de mai multe ore între probleme de politică externă, cele privind starea drumurilor sau viața sa privată.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *