Putin ordonă FSB să îi ucidă pe teroriștii de la Sankt-Petersburg

, , ,
 

Imagine de la supermarket-ul în care a avut loc atentatul terorist de la Sankt-Petersburg

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat joi că atacul care s-a produs miercuri la Sankt-Petersburg, în care au fost răniți 13 oameni, a fost unul de natură teroristă. Putin i-a ordonat șefului FSB (serviciul special intern al Rusiei -n.r.) să acționeze în cadrul legii când îi va prinde pe cei care l-au comis, dar dacă în momentul capturării există pericolul ca vreun om al legii să fie rănit, atunci să nu insiste pe capturare, ci să-i elimine pe loc, relatează Tass.  „Ieri, la Sankt Petersburg a fost comis un act terorist”, a afirmat Putin în deschiderea unei ceremonii de decorare a militarilor ruşi care au participat la operaţiunile din Siria.

El a mai afirmat că gradul de securitate din Rusia ar fi fost mult diminuat dacă s-ar fi permis întoarcerea acasă a miilor de cetăţeni ruşi care au luptat alături de Statul Islamic în Siria.

Explozia dintr-un supermarket din Sankt Petersburg a fost provocată de o bombă artizanală lăsată în zona de depozitare a bagajelor, a anunţat Comitetul naţional antiterorist.

“O bombă artizanală lăsată în camera de bagaje a explodat” în acest supermarket al lanţului Perekriostok, a declarat Comitetul naţional antiterorist (NAK) într-un comunicat, referindu-se de asemenea la “echivalentul a 200 de grame de TNT”.

La 3 aprilie, Sankt Petersburg a fost vizat de un atentat ce a făcut 16 morţi şi zeci de răniţi în metroul oraşului şi a fost revendicat de un grup puţin cunoscut legat de Al Qaida. Presupusul autor al acestui atac, Akbarjon Djalilov, un bărbat de 22 de ani din Kârgâzstan, o fostă republică sovietică din Asia Centrală, şi-a pierdut viaţa în atentat.

La mijlocul lunii decembrie, serviciile de securitate ruse au anunţat anihilarea unei celule a grupării jihadiste Stat Islamic (SI) care se pregătea să comită atentate pe 16 decembrie la Sankt Petersburg, vizând în special obiectivul turistic Catedrala Kazan.

Preşedintele Vladimir Putin i-a telefonat apoi omologului său american Donald Trump pentru a-i “mulţumi” pentru informaţiile transmise de CIA, care au contribuit la oprirea acţiunii acestor presupuşi terorişti.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *