Putin, la un pas de soarta lui Kaczynski. Coliziune aeriana evitata in ultimul moment

, ,
 

În mai 2012, elicopterul Mi-8, la bordul căruia se afla preşedintele rus Vladimir Putin, a fost la un pas de coliziunea cu un avion particular în zona de restricţie aeriană la periferia Moscovei.
Potrivit unor date, despre care s-a aflat abia acum, în spaţiul aerian al localităţii Bujarovo, o suburbie a Moscovei, un avion sport BS Rockwell Commander 112SA, cu numărul de înregistrare RA-0988G, a întretăiat periculos traiectoria de zbor a elicopterului prezidenţial. A fost doar un pas până la o coliziune, scrie presa rusă, care a precizat că autorităţile au încercat să muşamalizeze cazul.
De fapt, despre incident s-a aflat de la pilotul elicopterului prezidenţial Mi-8, care nu se ştie din ce motive a decis să vorbească. El a relatat că aparatul de zbor privat a zburat practic deasupra elicopterului în care se afla preşedintele rus.
Surse ale Agenţiei federale de transport aerian din Rusia, care s-a ocupat de anchetarea incidentului, au specificat că investigaţiile au fost finalizate, iar vinovatul – pilotul amator Aleksandr Riabinin, s-a ales cu o amendă în valoare de 2.000 de ruble. Deşi avea legitimaţia de zbor expirată, el a decolat, fără să anunţe dispecerii de pe aeroportul din Bujarovo. Riabinin s-a declarat mulţumit de amendă, recunoscând că se aştepta la sancţiuni mult mai severe şi că ar putea intra în colimatorul serviciilor secrete.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *