Putin înarmează Rusia până-n dinți

, ,
 

Putin, la ședința de planificării înarmării Rusiei până în 2020

Președinte rus Vladimir Putin a declarat, joi, că Forțele de Rachete Strategice Ruse vor beneficia de un număr cu 72% mai mare de sisteme mobile de rachete de tip Yars și sisteme fixe de rachete de tip ICBM. „ Forțele de Rachete Strategice vor trece rapid la sisteme mobile de tip Yars și sisteme de tip siloz”, a declarat Putin la o întâlnire pentru schițarea programului de înarmare al Rusiei 2018-2025.

„Astfel de sisteme moderne se regăsesc deja în proporție de 62% în cadrul Forțele de Rachete Strategice, iar aceste cifre vor spori până la 72% până la finele anului”, a declarat Putin. Distribuția de arme moderne în Forțele de Rachete Strategice se va ridica până la 68% până la finele lui 2017, a mai adăugat Putin, citat de Tass.

De asemenea, în cadrul forțelor navale, liderul de la Kremlin a declarat că acestea au primit 24 de nave de luptă numai în 2016, inclusiv submarine, fregate ce poartă rachete cu rază lungă de acțiune de tip Kalibr. Marina beneficiază de arme noi în proporție de 46%, iar cifra va crește la 55% până la finalul anului.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.