Putin cere Occidentului sa nu se bage in alegerile din Rusia

, ,
 

putinVladimir Putin, desemnat duminică de partidul de Guvernământ, Rusia Unită, drept candidat la prezidenţialele din 2012, a avertizat ţările străine să nu se amestece în alegerile ruse, cu o săptămână înaintea scrutinului legislativ. Putin a declarat, în cadrul unui congres la Moscova al partidului său, că ţări străine plătesc ONG-uri în Rusia “pentru a influenţa cursul campaniei electorale din ţară”. El a apreciat că este vorba despre o “muncă inutilă, bani aruncaţi pe fereastră”. “Ar fi de preferat să folosească aceşti bani pentru a plăti deficitul ţărilor lor şi să înceteze să mai cheltuie banii pentru politici externe costisitoare şi ineficiente”, a adăugat el, într-o aparentă referire la ţări europene şi la SUA.
“Toţi partenerii noştri străini trebuie să înţeleagă că Rusia este o ţară democratică, un partener de încredere, un partener previzibil, cu care se poate şi trebuie să se ajungă la un acord”, a subliniat Putin. Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a indicat în octombrie că a fost invitată oficial să monitorizeze alegerile legislative din Rusia de la 4 decembrie, dar a subliniat că numărul observatorilor săi a fost limitat de Moscova.
Putin, desemnat candidat
Premierul rus Vladimir Putin a declarat duminică, la congresul partidului său Rusia Unită, că acceptă “cu recunoştinţă” să candideze la preşedinţia ţării în cadrul scrutinului din martie 2012. “Îi sunt recunoscător lui Dmitri Anatolevici Medvedev, congresului Rusiei Unite, că m-a desemnat şi mi-a cerut să candidez la postul de preşedinte al Rusiei. Bineînţeles că acces cu recunoştinţă această propunere. Mulţumesc”, a spus Vladimir Putin. Congresul formaţiunii are loc cu o săptămână înainte de alegerile pentru Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus. În deschiderea reuniunii, mai mulţi reprezentanţi ai partidului au elogiat personalitatea lui Putin şi l-au “rugat” să accepte să candideze la prezidenţialele de la anul viitor.
“Rusia are nevoie de un lider curajos, puternic, inteligent, capabil nu doar să apere libertăţile cetăţenilor, dar şi să le amintească de responsabilităţile lor şi să-i determine să le respecte. Cea mai sfântă obligaţie este respectarea legilor Federaţiei Ruse”, a declarat regizorul Stanislav Govoruhin, în deschiderea reuniunii. “Avem un asemenea om – este Vladimir Vladimirovici Putin”, a adăugat Zavoruhin, rugându-l pe Putin să accepte să candideze la preşedinţie. Preşedintele Dumei de Stat, Boris Grâzlov, a propus ca Vladimir Putin să fie desemnat “candidat unic” al partidului Rusia Unită. Actualul preşedinte Dmitri Medvedev l-a descris, la rândul său, pe Vladimir Putin drept “cel mai popular” şi “experimentat” om politic din Rusia.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *