Putin aruncă Patriot la gunoi

de | dec. 23, 2022 | FEDERATIA RUSA | 0 comentarii

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat că sistemul antiaerian american Patriot este „destul de vechi”, relatează mass-media rusă. El a menționat că tehnica militară de care dispune armata rusă va contracara acest sistem pe care Statele Unite îl vor furniza Ucrainei. „Patriot este un sistem destul de vechi. El nu funcţionează ca al nostru […]
Statele NATO de la Marea Baltică cer suplimentarea forțelor Alianței din regiune cu sisteme Patriot

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat că sistemul antiaerian american Patriot este „destul de vechi”, relatează mass-media rusă. El a menționat că tehnica militară de care dispune armata rusă va contracara acest sistem pe care Statele Unite îl vor furniza Ucrainei.

„Patriot este un sistem destul de vechi. El nu funcţionează ca al nostru (sistemul rusesc) S-300. Dar adversarii noştri din principiu spun că este o armă defensivă. Foarte bine, vom ţine cont de asta. Şi un antidot va fi găsit întotdeauna” a declarat acesta.

Președintele rus a mai relatat că Rusia doreşte încheierea războiului din Ucraina şi că toate conflictele armate se încheie cu negocieri diplomatice. „Scopul nostru nu este să învârtim roata conflictului militar, ci, dimpotrivă, să punem capăt acestui război”, a spus Putin.

Declarația Rusiei că este deschisă negocierilor provoacă neîncredere totală din partea Ucrainei şi a aliatului ei Statele Unite, care suspectează că Moscova vrea să câştige timp după o serie de înfrângeri şi retrageri în războiul de 10 luni.

Kremlinul spune că Ucraina este cea care refuză să discute. Kievul afirmă că Rusia trebuie să-şi oprească atacurile şi să renunţe la teritoriul pe care le-a ocupat.

Autor

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *