PSRM cere declararea lui Traian Băsescu drept persona non-grata în R. Moldova

, , ,
 

Partidul Socialist din Republica Moldova (PSRM) a precizat, vineri, într-o declarație, ca fostul președinte Traian Băsescu ar trebui să fie declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova, argumentând că acesta s-ar amesteca în politica internă a R. Moldova.Deşi a devenit evident că Republica Moldova nu poate adera la UE chiar şi în viitorul îndepărtat, proiectul de unificare cu România, care prevede „eurointegrarea prin uşa din spate”, a devenit planul de bază al grupului de la guvernare”, precizează PSRM într-o declarație.  În finalul declarației, PSRM „îndeamnă toate forțele patriotice ale țării să creeze un Front Comun al Societății Civile pentru apărarea statalității Moldovei și identitatea poporului moldovenesc”.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a avut joi o întâlnire cu jurnaliștii de limbă rusă cu care a discutat o serie de aspecte legate de unirea R. Moldova cu România.

Întrebat de jurnaliștii ruși cine este dușmanul acțiunilor României în Republica Moldova, președintele țării, Igor Dodon, sau președintele democraților, Vlad Plahotniuc, Traian Băsescu a spus că „măcar Dodon e sincer și de la el știi la ce sa te aștepți”. El a mai spus că „în Moldova a existat mai multă minciuna din partea politicienilor decât în România”.

Recent, guvernul de la Chișinău l-a declarat pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin drept persona non-grata, după ce acesta voia să participe la decorarea unor veterani din războiul de pe Nistru 1992 care au participat la luptele împotriva forțelor militare constituționale de la Chișinău.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *