Protestele din fața Administrației Prezidențiale din Kiev, interzise in 2013

, , ,
 
Presedintele ucrainean, Viktor Yanukovici, da o noua lovitura opozitiei

Presedintele ucrainean, Viktor Yanukovici, da o noua lovitura opozitiei

Avocatii fortelor politice de opozitie din Ucraina nu au reusit sa obtina anularea unei hotarari anterioare a judecatoriei administrative regionale din Kiev, care a interzis desfășurarea acțiunilor de protest în preajma Administrației Prezidențiale, amplasată între străzile Bankovaia și Luteranskaia, până la sfârșitul anului 2013, au declarat pentru agentia de presa KARADENIZ PRESS, surse parlamentare de la Kiev. Decizia a fost luată la solicitarea administrației locale din Kiev și direcției generale a Ministerului Afacerilor Interne din capitală.
Sursele citate au mai declarat ca partidele din opozitia parlamentara vor ignora decizia instantei, care și-a motivat hotararea prin faptul că atunci când în preajma Administrației Prezidențiale au loc proteste, sunt încălcate interesele securității naționale și ordinea publică.

Securitatea nationala, amenintata de megafoane

Judecătorii au mai stabilit că, în timpul protestelor, angajații Administrației Prezidențiale ajung cu greu în clădire, iar circulația transportului de pe străzile menționate este perturbată. În același timp, utilizarea megafoanelor ar tulbura ordinea publică și liniștea cetățenilor care locuiesc în preajmă. „Judecătoria consideră că, atunci când se face trimitere la dreptul cetățenilor la întrunire pașnică, trebuie să se țină cont și de interesele de ordine publică și nu ar trebui să fie încălcate a drepturilor și libertățile altor persoane”, se arată în încheierea instanței.
Mai mult, judecătorii a ajuns la concluzia că acțiunile de protest, planificate să aibă loc în preajma Administrației Prezidențiale, creează dificultăți pentru organizarea pazei de stat de care beneficiază președintele Viktor Ianukovici și alți oficiali. În acest context, instanța a interzis desfășurarea oricăror forme de protest începând cu 14 iunie până pe 31 decembrie 2013 în orașul Kiev, în perimetrul străzilor Luteranskaia și Bankovaia.

Proiect restrictiv

Agentia de presa KARADENIZ-PRESS mai menționează că autoritățile de la Kiev intenționează să restricționeze accesul pentru protestatari și în fața sediului Procuraturii Generale a Republicii Ucraina. Totodata, deputatii Partidului Regiunilor, formatiune politica de guvernamant, au examinat anterior, un proiect de lege privind activitatea procuraturii, care, în cazul în care va fi adoptat, va permite legislativului să îl demită pe procurorul general, precum și să interzică organizarea mitingurilor în scuarul sediilor tuturor procuraturilor din țară.
La randul lor, deputatii formatiunilor parlamentare de opozitie si activistii societatii civile ucrainene au condamnat la unison demersurile grupului parlamentar al Partidului Regiunilor, facand apel la comunitatea internationala, inclusiv statele membre UE, pentru a exercita presiuni asupra autoritatilor de la Kiev pentru oprirea adoptarii noilor acte legislative restrictive.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *