Procurorii o acuza pe Timosenko de simulare

, ,
 

timosh-enkoParchetul din Ucraina suspectează că Iulia Timoşenko simulează problemele de sănătate din cauza cărora aceasta lipseşte de la procesul în care contestă condamnarea la şapte ani de detenţie.
Audierea de miercuri s-a desfăşurat, ca şi cea de marţi, în lipsa Iuliei Timoşenko. Avocaţii lui Timoşenko susţin că aceasta are puternice dureri de spate şi nu poate merge. Însă procurorul Lilia Frolova a declarat că suspectează o simulare. “Am impresia că simulează starea de sănătate”, a declarat ea.
Autorităţile penitenciare au comunicat că Iulia Timoşenko, în vârstă de 51 de ani, nu suferă de nicio boală gravă. Incidente violente au izbucnit miercuri în faţa instanţei, între poliţie şi susţinătorii Iuliei Timoşenko. Ea a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru încheierea, în calitatea de prim-ministru, a unor acorduri cu Rusia în domeniul gazelor care ar fi fost dezavantajoase pentru Ucraina.
De asemenea, comisarul Uniunii Europene pentru extindere şi politica de vecinãtate Stefan Fule a vizitat-o luni pe fostul premier Iulia Timoşenko în închisoarea Lukianovka din Kiev, în finalul vizitei sale în Ucraina. Automobilul oficialului european a fost văzută în jurul orei locale 23:00, intrând pe poarta penitenciarului unde se aflã încarceratã Iulia Timoşenko. Stefan Fule nu a stat mai mult de o jumãtate de orã în închisoare şi nu a dorit sã discute cu ziariştii care se adunaserã în numãr mare în faţa închisorii

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *