Principalul exportator de armament rusesc a vândut în 2016 de peste 13 miliarde de dolari

, , , ,
 

Compania de stat Rosoboronexport, ce se ocupă cu vânzarea de armament, a vândut arme letale de 13 miliarde de dolari în 2016, a declarat directorul Alexandr Mikheev, în cadrul expoziției Paris Air Show. „Exporturile totale a bunurilor militare ale Rosoboronexport în 2016, au atins 13,1 miliarde de dolari”, a spus acesta, citat de Tass. În ultimii cinci ani de zile, exporturile fie au scăzut, fie au crescut, dar în general cifra rămâne la același nivel, a mai spus acesta. „Situația curentă ne face să fim siguri că planul (de vânzări – n.r.) va fi îndeplinit și în 2017”, a adăugat el.

Cota de piață pentru vânzările de armament în Orientul Mijlociu și Africa de Nord a depășit 50% din volumul total. Acestea sunt cele mai mari cifre din istoria companiei”, a mai spus el. Oficialul rus a precizat că, în 2016, în zonele menționate, vânzările de armament au depășit 90 de miliarde de dolari.

Mikheev a conchis că Rusia caută să își lărgească cooperarea cu Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Arabia Saudită, Bahrein și alte state regionale.
Anul trecut, aceste țări au contat pentru circa 60% din importurile de armament la nivel global pentru forțele terestre, peste 50% pentru importurile de armament destinat apărării anti-aeriene și undeva la 40% pentru importurile de avioane de luptă, la fel și pentru zona navală.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *