Primul summit bilateral Putin-Trump, salutat de NATO

, , , , , ,
 
Jens-Stoltenberg-secretarul-general-al-NATO-mulțumit-de-organizarea-summit-ului-Putin-Trump-din-iulie

Jens-Stoltenberg-secretarul-general-al-NATO-mulțumit-de-organizarea-summit-ului-Putin-Trump-din-iulie

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de mass-media internațională, a salutat anunţul privitor la primul summit bilateral între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american, Donald Trump, care va avea loc pe 16 iulie, la Helsinki. ”Salut viitoarea întâlnire între preşedinţii Trump şi Putin întrucât eu cred în dialog şi că abordarea NATO faţă de Rusia este dublă: există apărare şi dialog”, a explicat secretarul general al NATO.
Casa Albă şi Kremlinul au anunţat joi că preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american, Donald Trump, se vor întâlni pe 16 iulie, la Helsinki, pentru primul lor summit bilateral.

Anunț simultan

Cu prilejul întrevederii de la Helsinki vor fi abordate ‘stadiul actual şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor ruso-americane’, precum şi principalele subiecte internaţionale, menţionează comunicatul emis de Kremlin.
La rândul său, Casa Albă a precizat că ‘cei doi lideri vor discuta despre relaţiile între Statele Unite şi Rusia, precum şi despre o serie de subiecte legate de securitatea naţională’.
Anunţul a fost făcut simultan la Moscova şi Washington, potrivit celor convenite în timpul discuţiilor purtate în ajun de consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, în capitala rusă, unde s-a întâlnit cu preşedintele Putin, care a declarat că doreşte o revigorare a relaţiilor ruso-americane. (M.B.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *