Prezidentialele din Ucraina, sub amenintarea manevrelor militare ruse de la frontiera estica

, , , , ,
 

russiantroops101

Ministerul rus al Apararii a anuntat joi ca armata rusa va desfasura ample exercitii militare la granita cu Ucraina in perioada 21-26 martie, simultan cu alegerile prezidentiale ce se vor desfasura pe 25 mai la Kiev. Conducerea armatei de la Moscova ca la aceste exercitii, ce vor avea loc în regiunea Voronej, vor lua parte 71 de unitati aeriene apartinand tuturor regiunilor militare si fortelor aeriene ale Rusiei. Vor lua parte, de asemenea, avioane de vanatoare si bombardiere, precum si avioane ale aviatiei militare de transport, care, în timpul exercitiilor, vor trebui sa faca fata mijloacelor de aparare antiaeriana ale unui inamic.

Anuntarea acestor exercitii în apropierea frontierei cu Ucraina a provocat deja nemultumire la Kiev, ministrul de externe Andrii Descita afirmand, potrivit Interfax, ca astfel de decizii nu vor ajuta la stabilizarea situatiei din estul tarii. SUA si UE au avertizat Rusia sa nu intervina pentru a nu tulbura pacea în cadrul alegerilor din Ucraina, scrie Kiev Post.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, afirma, saptamana trecuta, ca Moscova si-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina, unde NATO estimase, la sfarsitul lunii aprilie, ca s-ar fi aflat efective militare de 40.000 de oameni, dar imagini recente din satelit arata ca Rusia are înca foarte multe trupe concentrate în zona de frontiera cu Ucraina.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *