Prezidențialele 2024: Mișcarea Respect Moldova va avea propriul candidat

de | feb. 14, 2024 | Moldova Electorală | 0 comentarii

Eugeniu Nichiforciuc, președintele Mișcării „Respect Moldova”, a anunțat că partidul va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale din acest an, relatează tribuna.md, citată de Karadeniz Press. „Noi nu ne vom bate cu nimeni în această campanie, ci vom concura, vom concura în calitate de concurenți electorali, concurenți politici. Mișcarea Respect Moldova va avea propriul candidat […]

Eugeniu Nichiforciuc, președintele Mișcării „Respect Moldova”, a anunțat că partidul va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale din acest an, relatează tribuna.md, citată de Karadeniz Press.

„Noi nu ne vom bate cu nimeni în această campanie, ci vom concura, vom concura în calitate de concurenți electorali, concurenți politici. Mișcarea Respect Moldova va avea propriul candidat la aceste alegeri și vom depune tot efortul pentru ca să ia un scor cât mai bun. Vom lucra în teritoriu, cu electoratul, vom face campanie… Aici vor fi toate eforturile noastre”, a declarat liderul formațiunii în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, citat de mass-media de peste Prut.

Politicianul a spus că, la moment, sunt discuții active cu „mai multe persoane pentru calitatea de candidat”. „Sunt persoane nu doar din interiorul partidului. Pentru mulți candidatul va fi o surpriză – pentru noi una plăcută, pentru mulți – nu prea”, a menționat el.

Eugeniu Nichiforciuc a mai comunicat că decizia finală ar urma să fie luată prin luna martie curent.

Totodată, fiind întrebat, dacă numele său e printre potențialii candidați ai Mișcării, fostul deputat a dat de înțeles că nu e exclus.

Negocieri postelectorale

Eugeniu Nichiforciuc, președintele Mișcării Respect Moldova (MRM), a comentat declarațiile din spațiul public despre coalițiile postelectorale create cu participarea formațiunii, relatează sursa citată. 

„Dacă e să facem abstracţie de speculaţiile total nefondate la care s-au dedat unii, pot spune că în negocierile avute în perioada postelectorală, am pornit de la interesele concrete ale oamenilor din teritorii concrete”, a declarat el în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

El s-a declarat mândru de faptul că, în perioada de după alegeri, Mișcarea a dovedit că e o formaţiune responsabilă, cu un înalt nivel de maturitate politică şi pragmatică.

„Sunt sigur că aceste calităţi ne vor ajuta şi în continuare să creştem, să ne impunem şi să ocupăm locul pe care-l merităm în politica din Republica Moldova”, a subliniat politicianul.

Totodată, Eugeniu Nichiforciuc a spus că, MRM a înregistrat un rezultat bun la localele din noiembrie 2023.

„Chiar dacă am fost înregistraţi cu doar o zi înainte de expirarea termenului ce ne permitea să participăm la alegerile locale, chiar dacă practic nu am avut timp să ne pregătim de acest scrutin, am obţinut un rezultat mult mai bun decât partide care se considerau cu o pondere oarecare. Graţie efortului depus de colegii noştri din teritoriu, dar şi implicării echipei de la nivel central, astăzi avem 19 primari, 11 consilieri de nivelul II şi 145 consilieri de nivelul I”, a spus el.

Vizită peste Ocean

Eugeniu Nichiforciuc, președintele Mișcării Respect Moldova, și Radu Burduja, prim-vicepreşedintele Mişcării Respect Moldova, aflați în vizită la Washington, au avut întrevederi cu factori de decizie americani.

În cadrul întrevederii cu senatorul democrat, Richard Blumenthal, Eugeniu Nichiforciuc „a abordat și contextul regional, dar și situația complicată în care se află Republica Moldova, dat fiind războiul din Ucraina”.

Ulterior, în cadrul întrevederii cu senatorul republican, James Lankford, fostul deputat a menționat că pentru Mișcarea Respect Moldova doctrina conservatoare este o valoare de bază, iar exemplul Partidului Republican din SUA, care popularizează și promovează constant această doctrină, este demn de urmat.

„Am profitat de ocazie și am mulțumit pentru sprijinul constant acordat de SUA în promovarea valorilor democratice în Republica Moldova. De asemenea, am menționat că acest sprijin este esențial pentru dezvoltarea din continuare a țării noastre”, a mai spus Eugeniu Nichiforciuc.

Eugeniu Nichiforciuc, liderul Mișcării Respect Moldova, a avut o întrevedere cu liderul fracțiunii Partidului “Слуга Народу” din Rada Supremă a Ucrainei, David Arahamia. Întrevederea a avut loc la Washington, unde Eugeniu Nichiforciuc, împreună cu Radu Burduja, prim-vicepreşedintele Mişcării Respect Moldova, au întreprins o vizită/.

În cadrul întrevederii s-a menționat interesul celor două partide de a avea o colaborare bună în continuare și s-a convenit asupra continuării dialogului.

Părțile au menționat că Republica Moldova și Ucraina se confruntă cu provocări similare și au aceleași obiective majore.

Eugeniu Nichiforciuc și David Arahamia au menționat că integrarea europeană nu are alternativă, de aceea toate forțele cu adevărat dedicate intereselor cetățenilor Republicii Moldova și Ucrainei trebuie să acționeze conjugat în acest sens, menționează serviciul de presă al partidului.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *