Presedintele Nicolae Timofti urca in topul celor la influenti politicieni de peste Prut

, , , , ,
 

Presedintele Nicolae Timofti a urcat in topul celor mai influenti politicieni din Republica Moldova seful statului a ocupat locul 6 in primii 10 politicieni si a urcat 2 pozitii fata de luna precedenta cand a ocupat locul 8. „Aceasta crestere usoara a presedintelui ne vorbeste ca el a intrat in deplinele sale actiuni”, a declarat directorul Institutului de Analiza si Consultanta Politica „Politicon”, Anatol Taranu. „Politicon” a prezentat rezultatele topului sau lunar. Totodata, Anatol taranu sustine ca in clasamentul de luna aceasta se regasesc foarte putini comunisti, ceea ce vorbeste despre faptul ca Partidul Comunistilor (PCRM) continua sa cedeze pozitii in viata politica din Republica Moldova. De asemenea, expertul a remarcat ca Vladimir Voronin este unicul din PCRM care se afla printre primii 10 politicieni, ceea ce inseamna ca PCRM nu are un alt om care l-ar putea inlocui. „Comunistii nu prea au rezerve de oameni influenti, aceasta ar putea fi o problema pentru formatiune. Voronin nu are oameni care sa-l inlocuiasca”, a remarcat Anatol taranu. Vicedirectorul „Politicon”, Ion Tabarta, a anuntat clasamentul celorlalti politicieni. Astfel, pe primul loc in continuare ramane premierul Vlad Filat. Locul doi este ocupat de ministrul afacerilor externe si integrarii europene, Iurie Leanca. Edilul capitalei, Dorin Chirtoaca, scade o pozitie in favoare ministrului de externe si se claseaza pe locul 3.

Lupu si Dodon, in scadere

Marian Lupu, presedintele Parlamentului, este intr-o usoara scadere fata de clasamentele precedente si ocupa locul 4 in Top-10. Mihai Ghimpu a crescut o pozitie in comparatie cu luna trecuta si ocupa locul 5. A 6-a pozitie ii apartine presedintelui tarii, iar prim-vicepresedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, se claseaza 7, dupa ce a coborat 2 pozitii. Locul 8 este ocupat de liderul comunistilor care a coborat o pozitie fata de clasamentul prezentat in iulie. Locurile 9 si 10 sunt ocupate de presedintele fractiunii democratilor, Dumitru Diacov, si respectiv cel al fractiunii liberal-democratilor, Valeriu Strelet, care a crescut cu 4 pozitii fata de luna precedenta. Cea mai spectaculoasa coborare in clasament a fost inregistrata de fostul comunist, Vadim Misin, care luna trecuta a fost pe locul 9, iar luna aceasta pe 31. Tot coborari inregistreaza si presedintele Partidului Socialistilor, Igor Dodon. Iar liderul Partidului Actiunea Democratica, Mihai Godea, pentru prima data de cand s-a instituit clasamentul „Politicon” a cazut din primii 50 cei mai influenti politicieni.
in topul prezentat de „Politicon” s-au regasit si noii ministri, cel de interne, Dorin Recean si ministrul Educatiei, Maia Sandu. La intocmirea Topului celor mai influenti politicieni ai lunii iulie au participat 39 de experti, care i-au notat pe politicieni in dependenta de influenta acestora asupra deciziilor politice majore din tara, dupa popularitate si vizibilitate in sursele media, dar si dupa perspectivele politice.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *