Presedintele Armeniei, la Moscova. Intalnire Sargsian-Putin

, , ,
 

Preşedintele Armeniei, Serj Sargsian, începe miercuri o vizită de lucru în Rusia. Potrivit biroului de presă al Kremlinului, în timpul întrevederii cu Vladimir Putin vor fi discutate probleme bilaterale, nivelul de cooperare în cadrul structurilor integraţioniste, în special al CSI şi OTSC, precum şi teme internaţionale de actualitate, inclusiv situaţia din Transcaucazia.
Presa armeană se întreabă de ce, în condiţiile în care pentru septembrie este planificată o vizită a lui Putin la Erevan, când în republică vor avea loc exerciţii OTSC, şi dacă în relaţiile dintre Rusia şi Armenia este totul în regulă, a fost nevoie ca Sargsian să-şi întrerupă concediul pentru a se deplasa la Moscova? Se face astfel aluzie la faptul că autorităţile ruse, care ar fi interesate de revenirea în politică a fostului preşedinte armean Robert Kociarian, nu sunt foarte mulţumite de faptul că planurile lor în această problemă nu coincid cu opinia autorităţilor armene.
Potrivit presei ruse, negocierile dintre Sargsian şi Putin nu vor fi simple. Liderii celor doi parteneri strategici vor discuta probleme de cooperare bilaterală şi, după toate probabilităţile, nu vor ocoli rugămintea Armeniei de a i se acorda un credit. Însă, principalele teme ale negocierilor vor fi, în opinia presei moscovite, cele de ordin regional: evenimentele din Siria, care au provocat exodul armenilor, abhazilor şi reprezentanţilor diverselor popoare turcice către patriile lor istorice, dar mai ales scenariul care se creează în jurul Iranului şi în care este implicat şi Azerbaidjanul, inamicul Armeniei în problema regiunii Nagorno-Karabah.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *