Presedintele APCE, la Chisinau

, ,
 

Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 2-5 aprilie, unde va avea întrevederi cu mai mulţi oficiali de la Chişinău.
Programul vizitei preşedintelui APCE prevede întrevederi bilaterale cu conducerea de vârf de la Chişinău, dar şi cu liderii fracţiunilor parlamentare şi membri ai guvernului. Miercuri, Jean-Claude Mignon se va deplasa la Tiraspol. Luni, în jurl orei 14.00 presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, va avea o intrevedere cu presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, dupa care va urma o declaratie comuna de presa.
Republica Moldova se află sub monitorizarea APCE din 1995, până în prezent nereuşind să-şi îndeplinească toate angajamentele asumate în procesul de democratizare, restanţele referindu-se în special la transformarea şi modernizarea Procuraturii Generale şi asigurarea independenţei justiţiei.
APCE are o misiune unică: aceea de a contribui la integrarea ţărilor în familia democraţiei europene şi de a promova o veritabila cooperare parlamentară între toate naţiunile Europei. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei reprezintă forţele politice ale parlamentelor statelor membre, reprezentanţi parlamentari ai fiecărui stat membru al Consiliului Europei, aleşi sau desemnaţi de parlamentele naţionale. Adunarea este forţa motrice a extinderii cooperării europene către toate statele democratice din Europa.
Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei este prima adunare europeana din istoria continentului. Cu delegaţii din 47 de parlamente naţionale, ea rămâne cel mai mare for legislativ european. Deliberările sale joaca un rol important în orientarea activităţii tuturor organelor statutare şi subdiviziunilor Consiliului Europei, precum şi a sectoarelor interguvernamentale ale Consiliului Europei. Totodată, guvernele statelor de asemenea urmează să activeze conform prevederilor APCE.
Sesiunile plenare APCE se desfăşoară de patru ori pe an. Republica Moldova este reprezentată în cadrul APCE, la fel de către reprezentanţi ai tuturor forţelor politice parlamentare.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *