Premierul turc, invitat de gagauzi in R. Moldova

, , ,
 

ErdoganPreşedintele Adunării Populare din autonomia găgăuză, Anna Harlamenko, a declarat că premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a acceptat invitaţia sa de a vizita Republica Moldova la sfârşitul primăverii.
Anna Harlamenko a vorbit în timpul unei conferinţe de presă recente despre rezultatele vizitei unei delegaţii de legislatori găgăuzi la Ankara şi Istanbul. Potrivit preşedintelui parlamentului din Gagauz Yeri, delegaţia a avut întrevederi cu preşedintele turc Abdullah Gul, cu prim-ministrul Recep Tayyip Erdogan şi cu preşedintele Marii Adunări Naţionale, Cemil Cicek. Anna Harlamenko a spus că tematica economică a fost subiectul-cheie al negocierilor purtate în Turcia.
Delegaţia de deputaţi din Unitatea teritorial-administrativă găgăuză a discutat despre crearea companiilor mixte şi despre investiţii în agricultura regiunii la Camera de Comerţ şi Industrie din Turcia, la agenţia de dezvoltare internaţională TIKA şi cu un şir de mari companii. Parlamentarii găgăuzi au primit asigurări de susţinere în eforturile lor de a face recunoscute diplomele de studii moldoveneşti în Turcia şi de a consolida spaţiul informaţional al Gagauz Yeri.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *