Premierul roman Emil Boc recunoaste minoritatea nationala aromana

, , ,
 

Premierul roman Emil Boc recunoaste minoritatea nationala aromana

Premierul roman Emil Boc recunoaste minoritatea nationala aromana

„Imi face o deosebita placere sa adresez din partea mea, si a Guvernului pe care il conduc, un mesaj de salut comunitatilor de armani din Albania, Romania, Bulgaria, Macedonia, Grecia, Serbia, SUA, Franta si Germania, care se reunesc pentru a celebra sarbatoarea Sfintei Maria” se arata in mesajul transmis de premierul roman Emil Boc, Consiliului Armânilor. „15 august este, in Romania, o zi cu o profunda incarcatura sprirituala si religioasa, si romanii sarbatoresc alaturi de armâni Adormirea Fecioarei Maria. Aceasta sarbatoare ne ofera prilejul de a constata inca o data comuniunea de valori si traditii care leaga romanii de armâni” mai precizeaza comunicatul semnat de premierul Emil Boc. „In Romania, minoritatile nationale sunt ocrotite de lege si respectate de populatia majoritara. Noi, romanii, consideram ca reprezentantii minoritatilor care convietuiesc alaturi de noi ne aduc un plus de valori si traditii, menite sa largeasca orizontul spiritual al poporului nostru” adauga Emil Boc. „Guvernul Romaniei incurajeaza organizarea de evenimente dedicate celebrarii traditiilor si culturii minoritatilor nationale pe care traiesc pe teritoriul tarii noastre. Salutam cu deosebit interes sarbatoarea comunitatilor de armâni, prilej pentru promovarea specificitatii lingvistice a minoritatii armâne” conchide mesajul premierului Emil Boc.

Caramitru la atac

Recent, actorul Ion Caramitru s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Culturale Macedo-Române, pentru a susţine statul român într-un proces intentat de Asociaţia „Comunitatea Armână din România”, condusă de deputatul PD-L Costică Canacheu, care vrea ca aromânii să fie recunoscuţi ca minoritate nationala în România. Caramitru susţine Guvernul printr-o cerere de intervenţie în procesul în care Asociaţia Comunitatea Armână din România cere anularea unei hotărâri de Guvern din 2001, privind Consiliului Minorităţilor Naţionale, şi, în consecinţă, recunoaşterea oficială a aromânilor ca minoritate.
Curtea de Apel Bucureşti a amânat procesul pentru 21 septembrie 2010. Procesul dintre Asociaţia condusă de deputatul Costica Canacheu şi Guvernul României a început în 2008, când Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea, din motive de procedură, însă, ulterior, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înapoiat dosarul spre rejudecare.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *