Premierul bulgar, vizat de crima organizata din statul balcanic

, , ,
 

Premierul bulgar Boyko Borisov, vizat de clanurile mafiote bulgare

Premierul bulgar Boyko Borisov, vizat de clanurile mafiote bulgare

Aproximativ 20 de persoane au fost retinute saptamana trecuta, in cadrul unei ample operatiuni a politiei din Bulgaria impotriva unui grup criminal organizat, suspectat de infractiuni grave, printre care si asasinate comandate in diferite state balcanice. Potrivit presei de la Sofia, grupul intentiona sa-l omoare pe prim-ministrul bulgar Boiko Borisov, fost sef al serviciului de informatii al Ministerului de Interne de la Sofia. Surse din randul anchetatorilor sustin ca serviciile de informatii din Bulgaria au fost avertizate, in urma cu cateva luni, de SUA in legatura cu faptul ca “un grup de oameni de afaceri nemultumiti” ordonase uciderea premierului. In cadrul operatiunii, desfasurate sub numele de cod “Asasinii”, s-au efectuat perchezitii in mai multe orase de pe intregul teritoriu al tarii.
Potrivit unor informatii din presa bulgara, grupul criminal anihilat ar fi avut legatura cu asasinarea lui Iuri Galev, presedintele clubului de fotbal Rilski Sportist. Galev, care a fost si consilier local in orasul Samokov, a fost impuscat pe data de 20 iulie.
Intr-un interviu difuzat duminica, ministrul de interne Tsvetan Tsvetanov a refuzat sa comenteze daca planurile de asasinare vizau membri ai conducerii de la Sofia. La randul sau, fostul ministru de interne socialist Mihail Mikov a afirmat, intr-un interviu, ca informatia referitoare la un posibil complot impotriva premierului nu are nimic senzational, stiri de acest gen aparand cu regularitate in presa fara a fi niciodata confirmate sau infirmate.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *