Premierul Boc l-a demis pe mininistrul Teodor Baconschi

, ,
 

baconschi-T-antena3Primul ministru Emil Bloc a anunţat luni, în cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului României, că a luat decizia de revocare a lui Teodor Baconschi din funcţia de ministru al Afacerilor externe, din cauza declaraţiilor jignitoare la adresa participanţilor la manifestanţilor din stradă.
“În aceste zile, reacţia politicienilor n-a fost întotdeauna cea mai potrivită şi vreau să ştiţi sincer: regret derapajele şi stângăciile verbale ale unor colegi de-ai mei la adresa protestatarilor din stradă şi prezint aici, din această tribună a Parlamentului, scuze publice românilor pentru aceste stângăcii verbale şi pentru aceste afirmaţii. Vreau, de asemenea, să ştiţi că pe aceasta linie am luat decizia de revocare din funcţie a ministrului afacerilor externe, Teodor Baconschi şi am înaintat preşedintelui României propunerea de revocare din funcţie pentru declaraţiile făcute”, a declarat Emi Boc.
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat, luni, la Realitatea tv, că ia act de decizia de revocare din funcţie anunţată de premierul Emil Boc, susţinând că şi-a făcut datoria de a reprezenta interesul naţional al României. El a afirmat că a primit un telefon de la primul-ministru Emil Boc, care l-a anunţat de decizia de a-l revoca din funcţie, fără să îi facă însă niciun reproş pe linie guvernamentală. “Socotesc că mi-am făcut datoria de a reprezenta interesul naţional al României”, a spus Baconschi.
Teodor baconschi participă luni la Bruxelles la Consiliul Afaceri Externe. Dezbaterile miniştrilor de externe din statele membre UE vor viza, în principal, evoluţiile din vecinătatea sudică a acestui spaţiu – cu focus pe Siria şi Egipt -, Procesul de Pace din Orientul Mjlociu, situaţia din Sudan/ Sudanul de Sud, Iran şi Belarus, precum şi dezvoltările recente din Birmania/ Myanmar. Miniştrii vor aborda şi situaţia din Serbia/ Kosovo, precum şi stadiul dialogului Belgrad – Priştina, în perspectiva viitoarelor decizii privind statutul de candidat al Serbiei la UE.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *