Premiera in R. Moldova. Ambasadorii COPS, la Chisinau

, , ,
 

Moldova-UE-steaguriO premieră în relaţia R. Moldova-UE a avut loc luni la Chişinău. Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu Ambasadorii Comitetului Politic şi de Securitate al UE (COPS). Diplomaţii europeni au declarat că vizita dată reprezintă o mărturie a relaţiilor strânse între Republica Moldova şi Uniunea Europeană în domeniul politic şi aspectelor de securitate. În cursul discuţiilor, au fost abordate mai multe subiecte ce ţin de dialogul R.Moldova-UE. În particular, au fost trecute în revistă evoluţiile în cadrul dialogului privind liberalizarea regimului de vize.
De asemenea, a fost subliniată importanţa lansării negocierilor pentru crearea Zonei de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător. Iurie Leancă a manifestat interesul Republicii Moldova de a coopera cu Uniunea Europeană în cadrul Politicii Comune de Securitate şi Apărare.
Delegaţia UE a fost informată despre procesul de reforme din Moldova, inclusiv în domeniul justiţiei. Diplomaţii europeni s-au arătat interesaţi de sporirea rolului UE în promovarea reformelor, relevând că R. Moldova a înregistrat progrese importante în această direcţie. Ambasadorii COPS au exprimat sprijin continuu pentru parcursul european al Republicii Moldova.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *