Postulatele rosii ale lui Voronin

, , ,
 

vladimir-voronin-pcrm

Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) a inaintat, miercuri, trei initiative care, potrivit reprezentatilor PCRM, sunt menite sa scoata tara din criza, transmite Info-Prim Neo in pagina electronica. Intr-un comunicat de presa emis de Comitetul Central al PCRM, formatiunea anunta ca isi retrage initiativa cu privire la modificarea articolului 78 al Constitutiei si ca insista asupra necesitatii alegerii unui nou sef al statului, prin votul majoritatii absolute a deputatilor.
Partidul Comunistilor considera ca pentru functia de sef al statului este nevoie de alegerea in comun de catre Guvern si opozitie a unui reprezentant al societatii civile, “cu autoritate si fara apartenenta politica”, se afirma in comunicatul Comitetului Central al PCRM. Potrivit juristului PCRM, Sergiu Sarbu, acest proiect urma sa evite organizarea referendumului si organizarea alegerilor parlamentare anticipate din toamna anului 2010, care, insa, deja au avut loc. Presedintele Parlamentului, Marian Lupu, a declarat ca se intentiona ca acest proiect sa fie pus in discutie pe ordinea de zi a Parlamentului in urmatoarele sedinte. Si presedintele fractiunii parlamentare a PLDM, Mihai Godea, a precizat ca proiectul propus de deputatii comunisti a primit chiar azi, avizul Comisiei juridice numiri si imunitati pentru a fi prezentat in plenul Parlamentului, scrie Unimedia.md

Demisia Guvernului

O alta initiativa a Partidului Comunistilor este si demersul privind demisia imediata a intregului bloc social-economic din cadrul Guvernului, precum si a guvernatorului Bancii Nationale. “Aflarea lor in continuare la guvernare va duce la aprofundarea crizei si degradarea irecuperabila a economiei moldovenesti, precum si a sistemului protectiei sociale. Partidul Comunistilor considera ca a venit timpul pentru crearea unui guvern al unitatii populare, capabil nu doar sa reprezinte interesele majoritatii absolute, dar si sa-si asume intreaga responsabilitate pentru situatia din Republica Moldova, capabil sa solutioneze in scrut timp criza si sa directioneze tara pe calea modernizarii eficiente”, mentioneaza PCRM intr-un comunicat de presa.

Comunistii se vor in hora executiva

Pe de alta parte, PCRM pledeaza pentru un “Guvern de unitate populara”. Ideea nu este noua si a venit imediat dupa anuntarea rezultatelor alegerilor anticipate din toamna lui 2010. Partidul Comunistilor subliniaza ca atat Guvernul, cat si opozitia trebuie sa instituie un dialog privind principiile de baza ale modernizarii Republicii Moldova si privind modalitatile de depasire a crizei social-economice.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *