Poroșenko, atacat penal la Kiev

, , , ,
 
Ucraina, razboi juridic impotriva lui Poroșenko

Ucraina, razboi juridic impotriva lui Poroșenko

În instanțele din Ucraina a mai fost deschis un dosar penal împotriva fostului președinte de la Kiev, Petro Poroșenko, a declarat avocatul Andrei Portnov, fostul șef adjunct al administrației fostului președinte Victor Ianukovici, citat de mass-media locală, preluată de agenția de presă KARADENIZ PRESS. În acest dosar, Poroșenko este acuzat de uzurparea sistemului judiciar din Ucraina.

Dosare cu dedicație

Acesta este cel de-al patrulea dosar deschis împotriva fostului lider de la Kiev. Săptămâna trecută el a fost acuzat de trădare de stat în legătură cu incidentul din strâmtoarea Kerci.

Ulterior, mass-media a dezvăluit, citând surse judiciare, că Poroșenko este suspectat de abuz de putere și de poziția sa în distribuția funcțiilor în ”Centrenergo”. Tot săptămâna trecutp, Biroul de Stat pentru Investigații al Ucrainei l-a acuzat pe fostul președinte de legalizarea veniturilor ilicite în valoare de 300 de milioane de dolari atunci când a vândut uzina „Kuznya na Rybalsky”. În plus, Portnov l-a învinuit de deținerea ilegală a canalului TV “Preamoi”, de spălare de bani și evaziune fiscală. Cei care au inițiat aceste plângeri penale au solicitat înghețarea activelor fostului președinte, estimate la câteva miliarde de euro. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *