Poroșenko, ambiții prezidențiale

,
 
Ucraina, război politic total în 2019

Ucraina, război politic total în 2019

Șeful statului ucrainean Petro Poroșenko a anunțat marți, că va candida pentru al doilea mandat, relatează mass-media de la Kiev, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS. Poroșenko a făcut acest anunț pe 29 ianuarie, în cadrul forumului „De la Kruty la Bruxelles, mergem pe drumul nostru”, unde susținătorii actualului lider de la Kiev s-au adunat pentru lansarea campaniei. Folosirea simbolică a datei bătăliei de la Kruty, când acum 100 de ani, forțele ucrainene au încercat să oprească ocuparea Kiev-ului de către forțele bolșevice, este o caracteristică a campaniei electorale dusă de actualul președinte Poroșenko, care folosește excesiv simbolurile naționalismului din fosta republică sovietică pentru promovarea propriei candidaturi

„Sentimentul de profundă responsabilitate față de țară, față de contemporani, generațiile anterioare și viitoare ale ucrainenilor m-a determinat să decid să candidez pentru al doilea mandat la funcția de președinte al Ucrainei”, a spus Poroșenko.

Președintele a menționat că „solicită alegătorilor un mandat pentru a asigura ireversibilitatea integrării europene și euro-atlantice, independența Ucrainei”.

El a precizat că în activitatea sa prezidențială „are cu ce se mândri și de ce să-și ceară iertare”, dar nu dorește să se oprească la jumătatea dezvoltării statului.

„Încheind acești cinci ani, voi începe din nou pentru a păstra cursul strategic către Uniunea Europeană și NATO, cursul de transformare a Ucrainei într-o mare țară de succes a oamenilor fericiți”, a declarat Poroșenco. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *