Poroșenko a semnat decretul de înființare a noii Curți Supreme a Ucrainei și numirea a 114 noi judecători

, ,
 

 

Președintele Ucrainei, Petro Poroșsenko

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a semnat decretul privind numirea a 114 judecători la noua Curte Supremă a Ucrainei. Șeful Administrației Prezidențiale a Ucrainei, Oleksei Filatov a citi decretul prezidențiale în cadrul unei ceremonii solemn de depunere a jurământului de către toți judecătorii Curții Supreme a Ucrainei.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a notat că această Curte Supremă a fost formată în urma unei competiții transparente, deschise și unice pentru prima dată.

Fiecare al patrulea judecător al noii Curți Supreme este un avocant pledant sau un cercetător. Ei vor avea șansa să contruiască un nou sistem de justiție, ghidat de legile Ucrainei și standardele și valorile europene”, a declarat Poroșenko.

El a mai subliniat că unu număr de legi privind schimbarea sistemului de justiție vor trebui adoptate, inclusiv legea privind tribunalul anti-corupție, sau legile profesiilor legale, educației și altele. „Deschidem o nouă pagină în istoria justiției din Ucraina”, a precizat Poroșenko.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *