Polonia, închisoare secretă a CIA

, , ,
 

Comisarul european Hammarberg acuza Polonia

Comisarul european Hammarberg acuza Polonia

Thomas Hammarberg, comisarul CoE pentru Drepturile Omului, afirmă că este “clar” că Polonia a găzduit o “închisoare secretă a CIA” unde erau “torturaţi” suspecţi de terorism, informează mass-media de la Varsovia, preluata de agentiile de presa internationale. “Este clar că Polonia a găzduit închisori secrete ale CIA în perioada decembrie 2002 – septembrie 2003. Ştim cine a fost deţinut acolo şi ce metode de interogare au fost folosite. Pot fi considerate forme de tortură”, a declarat Hammarberg într-un interviu acordat postului public de televiziune din Polonia.
Inaltul oficial a mai menţionat numele a doi presupuşi membri al-Qaida care ar fi fost deţinuţi în Polonia – Abd al-Rahim al-Nashiri şi Abu Zubaida. În mai 2011, Abd al-Rahim al-Nashi a dat în judecată Polonia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Comisarul Consiliului Europei a declarat că i-a prezentat ministrului polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, rezultatele anchetei sale, cerându-i asistenţă diplomatică în efortul de a convinge Administraţia Barack Obama să desecretizeze documente despre practicile CIA pentru a putea avea loc proceduri judiciare în Europa.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *