Peste 300.000 de cetateni ai Republicii Moldova au si cetatenie romana

de | oct. 30, 2014 | R. Moldova, România, Știri, UE, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Presedintele Traian Basescu a declarat intr-un interviu pentru postul Moldova 1 ca circa 300-350 mii de cetateni ai Republicii Moldova si-au redobandit cetatenia romana in ultimii 10 ani. El a mai spus ca beneficiarii sunt in special tinerii care solicita cetatenia romana. El a mai afirmat ca redobandirea cetateniei romane pentru moldovenii de peste Prut […]

cetatenie RMPresedintele Traian Basescu a declarat intr-un interviu pentru postul Moldova 1 ca circa 300-350 mii de cetateni ai Republicii Moldova si-au redobandit cetatenia romana in ultimii 10 ani. El a mai spus ca beneficiarii sunt in special tinerii care solicita cetatenia romana. El a mai afirmat ca redobandirea cetateniei romane pentru moldovenii de peste Prut ramane actuala, chiar si dupa abolirea regimului de vize dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana. „Redobandirea cetateniei romane nu si-a pierdut deloc din relevanta pentru ca cetatenia romana da dreptul sa studieze cu taxe foarte mici sau fara taxe nu numai in Romania, ci si in multe universitati din UE. Cred ca pentru generatia tanara, pana cand Republica Moldova va deveni membra a Uniunii Europene, este o solutie foarte buna”, a mentionat Basescu la „Moldova in direct”. In context, presedintele Romaniei a subliniat ca numarul solicitarilor s-a stabilizat, a devenit constant si nu se mai inregistreaza cozi la consulate, datorita si dezvoltarii infrastructurii, si s-a aratat convins ca si in continuare cetatenii din Republica Moldova vor fi cointeresati sa-si redobandeasca cetatenia romana.

In jumate de an, de cand R. Moldova beneficiaza de regim liberalizat de vize, 297.178 de cetateni moldoveni, detinatori de pasapoarte biometrice, au traversat punctele de trecere situate la frontiera cu Uniunea Europeana si Aeroportul International Chisinau. Traian Basescu a mai afirmat ca dupa alegerile parlamentare din Republica Moldova va face o vizita de ramas bun la Chişinau. Cu aceasta ocazie, seful statului va cere şi cetatenia, el precizand ca este un gest simbolic. Şeful statului a afirmat ca işi doreşte „mult unirea cu Moldova”.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *