PE cere sancționarea a peste 130 de companii din UE care încalcă embargoul de comerț cu Crimeea ocupată de Rusia

, , , ,
 

Parlamentul European precizează că o serie de companii europene încalcă sancțiunile impuse Rusiei și fac schimburi comerciale în Crimeea, cerând ca aceste lucruri să fie investigate, iar cei vinovați să fie aduși în fața justiției. Europarlamentarul Petras Astrevicius a declarat, joi, în cadrul unei dezbateri de la Strasbourg, că un astfel de comerț se practică și că este nevoie de intervenția autorităților.

Am primit informații din partea unui analist independent rus că circa 130 de companii din Uniunea Europeană încă fac comerț cu Crimeea. Majoritatea sunt înregistrare legal în Cipru. Acest grup politico-economic scandalos ar trebui stopat imediat și o investigație ar trebui începută imediat”, a declarat acesta.

El a subliniat că reprezentanții Comisiei Europene ar trebui să se sesizeze și să intervină imediat pentru a impune sancțiuni celor care violează aceste sancțiuni. La rândul său, europarlamentarul Rebecca Hams a declarat că este nevoie de o intensificare a presiunilor împotriva Rusiei, care violează masiv în continuare drepturile omului în Crimeea. Ea a comparat regimul Putin cu cel al lui Stalin, pe vremea când oamenii dispărea în închisori.

Trebuie să ne asigurăm că sancțiunile continuă până când Crimeea nu va mai fi ocupată. În schimb, regimul de sancțiuni este violat. De exemplu, acest lucru privește sectorul energetic”, a spus ea.  De asemenea, europarlamentarul polonez Anna Fotyga a subliniat că sancțiunile personale asupra celor implicați trebuie extinse. Ea a spus că numele judecătorilor instanțelor ruse din Crimeea sunt cunoscute oficialilor UE, așa că ar trebui aplicate sancțiuni.

În final, președintele Delegației UE-Ukraine, Darius Rosati, a declarat că Rusia continuă să violeze dreptul internațional, ceea ce reprezintă o amenințare a adresa securității Europei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *