PCRM vrea sa-si deschida filiale in Romania

de | feb. 16, 2012 | R. Moldova, România, Știri, Uncategorized @ro | 1 comentariu

Supăraţi că PSD de la Bucureşti a decis să-şi deschidă o filială la Chişinău, pentru diaspora, comuniştii lui Voronin ameninţă că vor proceda la fel.

comunistiSupăraţi că PSD de la Bucureşti a decis să-şi deschidă o filială la Chişinău, pentru diaspora, comuniştii lui Voronin ameninţă că vor proceda la fel.
“În cazul în care organele guvernamentale menţionate nu vor întreprinde măsuri imediate de respectare a legislaţiei ţării, PCRM se consideră în drept să-şi creeze filiale pe teritoriul României şi în primul rînd în zona Moldovei româneşti, unde, după cum se ştie, există premise speciale pentru renaşterea conştiinţei istorice a poporului moldovenesc”, se precizează într-un comunicat al PCRM.
KARADENIZ PRESS aminteşte că Partidul Social Democrat din România a înfiinţat o reprezentanţă a formaţiunii sale şi în Republica Moldova. Duminică, 12 februarie, la Chişinău a avut loc conferinţa de constituire a filialei PSD Diaspora, care numără deja peste 90 de membri. În conducerea PSD Republica Moldova au fost numiţi doar cei 4 vicepreşedinţi în teritoriu, preşedintele filalei urmând să fie ales în decurs de 1-2 luni.
Cât despre Partidul Social Democrat din Republica Moldova, Cristian Rizea a spus că primul foloseşte din imaginea familiei social-democraţilor, dar nu are nimic în comun cu ea. “Ei nu fac parte din familia social-democrată la nivel internaţional, nu împărtăşesc valori europene. Acea formaţiune este un satelit şi o marionetă a Partidului Comuniştilor”, a conchis deputatul de la Bucureşti.
Până în prezent, Partidul Social Democrat din România şi-a creat filiale în mai multe ţări din Europa, unde muncesc şi locuiesc cetăţenii români – Marea Britanie, Belgia, Spania, Italia, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Israel, SUA, Irlanda.

PCRM sesizează Procuratura, SIS-ul, Justiţia şi Externele

“Această prezentare, fără îndoială, reprezintă încă un act de umilire publică a ordinii constituţionale în Republica Moldova. Reamintim că articolul 41, al. 6 din Constituţia Republicii Moldova stipulează că „Activitatea  partidelor  constituite din cetăţeni  străini  este interzisă”. În acelaşi timp, Legea Republicii Moldova privind partidele politice nr. 294 din  21.12.2007. (art. 3, al.5) spune clar că: „În Republica Moldova este interzisă constituirea şi activitatea partidelor, altor organizaţii politice ale statelor străine, precum şi a filialelor şi structurilor acestora”, susţine PCRM, în comunicat.
“Partidul Comuniştilor din Republica Moldova consideră aceste acţiuni ale Partidului Social-democrat din România cît şi a acoliţilor lui locali,  drept încălcare grosolană a legislaţiei şi suveranităţii Republicii Moldova şi neglijare cinică a  legilor unui stat suveran. Partidul Comuniştilor protestează împotriva inactivităţii conducerii ţării, care a ocupat, din nou, o poziţie iresponsabilă şi de tăcere care poate fi calificată drept complicitate în atacul împotriva statalităţii Republicii Moldova. Noi cerem o reacţie imediată din partea Procuraturii, Ministerului Justiţiei şi Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene vizavi de această problemă. De asemenea, ne adresăm Serviciului de Informaţii şi Securitate, care în loc de intimidare a opoziţiei, ar trebuit să se preocupe de securitatea naţională a Republicii Moldova şi a poporului ei, aşa cum cere”, mai spun comuniştii de la Chişinău.

Share our work

1 Comentariu

  1. racsor

    Si cum ramane cu partidele rusesti de la Tiraspol? Sau, daca-s rusesti, se poate.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *