PCRM vrea continuarea politicii duale intre UE si Rusia

de | oct. 29, 2014 | Federatia Rusa, R. Moldova, Știri, UE, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Dupa ce pana acum a denuntat apropierea Republicii Moldova de UE si a militat pentru intrarea in Uniunea Vamala alaturi de Rusia, Partidul Comunist isi reia politica duala de a sta intr-o zona politica gri intre acestea. „Ar fi super de bine si noi vom fi foarte destepţi daca ne va reusi acest lucru. Noi […]

PCRM VoroninDupa ce pana acum a denuntat apropierea Republicii Moldova de UE si a militat pentru intrarea in Uniunea Vamala alaturi de Rusia, Partidul Comunist isi reia politica duala de a sta intr-o zona politica gri intre acestea. „Ar fi super de bine si noi vom fi foarte destepţi daca ne va reusi acest lucru. Noi daca vom fi la guvernare vom pleda anume pentru acest lucru”, a declarat Voronin intr-o emisiune televizata despre pozitionarea Republicii Moldova fata de UE si Rusia. El a mai spus ca Partidul Comunistilor nu va denunţa Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana, insa va insista asupra revizuirii unor articole din acest document, care contravin interesului naţional al Republicii Moldova, a declarat marti seara liderul PCRM, Vladimir Voronin, in cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”.

„Noi, inca in 2002, ne-am pronunţat pentru modernizarea ţarii care se poate face doar conform standardelor europene si am elaborat mai multe strategii in aceasta direcţie”, a precizat aseara liderul PCRM, care a susţinut insa ideea organizarii unui referendum national privind asocierea si eventual integrarea Moldovei in Uniunea Europeana. Potrivit lui Vladimir Voronin, exista doar anumite compartimente din Acordul RM-UE care nu au fost consultate cu poporul, care nu convin Republicii Moldova si anume aceste parţi trebuie discutate si negociate cu instituţiile europene. „Acordul in intregime de ce incurca? Dati sa lucram, dati sa facem treaba”, a subliniat Vladimir Voronin. Totodata, presedintele PCRM a adaugat ca nu-i va sustine pe Igor Dodon si Renato Usatii in cazul in care acestia ar ajunge in Parlament si ar propune denunţarea Acordului RM-UE. „Lor le este indiferent ce promit pentru ca ei, chiar daca ajung in Parlament, nu o sa aiba ponderea hotaratoare. Noi evident ca nu o sa-i ajutam, cu ce interes sa-i ajutam?, a mai adaugat Vladimir Voronin.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *