PCRM refuza dialogul politic

, ,
 

Presedintele PCRM, Vladimir Voronin, respinge negocierile cu AIE

Presedintele PCRM, Vladimir Voronin, respinge negocierile cu AIE

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova nu a participat vineri la dialogul lansat de preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, în vederea găsirii unei soluţii pentru alegerea şefului statului. Liderii Partidului Liberal şi ai Partidului Liberal Democrat au participat la dialogul iniţiat de preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, pentru soluţionarea crizei politice din Republica Moldova. Membrii Alianţei pentru Integrare Europeană au aşteptat aproximativ o oră ca şi PCRM-ul să participe la discuţii, dar în final acestea s-au desfăşurat în absenţa reprezentanţilor opoziţiei comuniste, relatează Publika TV.
La finalul întâlnirii, democratul Marian Lupu a refuzat să dea detalii presei despre discuţii. “Noi civilizat am chemat colegii, i-am aşteptat. Sunt nişte discuţii care rămân între noi. Când va fi timpul veţi cunoaşte rezultatul. Ne-am gândit, fiind oameni gospodari, să nu treacă timpul în zadar, ne-am aşezat, am discutat afaceri de-ale noastre”, a spus liderul PD.
De altfel, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a anunţat încă de joi că formaţiunea sa nu va participa la dialogul politic lansat de Marian Lupu, pe motiv că Partidul Comuniştilor nu are ce face la negocieri. “Ce să facem noi, să le turnăm apă minerală?”, s-a întrebat Voronin.
Preşedintele interimar al R. Moldova, democratul Marian Lupu, a invitat partidele parlamentare la o masă rotundă la 30 septembrie şi 1 octombrie, pentru a identifica soluţii în vederea alegerii şefului statului. Liderul PD a declarat că este gata să renunţe la funcţia de candidat al Alianţei pentru Integrare Europeană pentru fotoliul de şef al statului.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *