Patriarhul Rusiei Kirill vine în România la invitația Patriarhului Daniel

, , ,
 

Patriarhul Kirill al Rusiei

Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill, va veni în România la invitația patriarhului român Daniel de a veni în România, în perioada 26-28 octombrie. Patriarhul Kirill și-a exprimat disponibilitatea de accepta invitația de a veni împreună cu ceilalți Întâistătători ai altor biserici ortodoxe din fostele țări comuniste. Aceștia au fost invitați în contextul Anului Comemorativ din Patriarhia Română dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului și al aniversării a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Daniel”, a declarat joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Patriarhia Română a anunțat, printr-un comunicat, că sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 9,30, la Catedrala Patriarhală, în prezenta membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și a unor ierarhi ortodocși din străinatate, a clericilor și a credincioșilor mireni doritori să participe, se va săvârși o slujba de Te Deum, iar apoi va avea loc ședința solemnă a Sfântului Sinod, în Aula „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei.

Vizită Patriarhului Kirill va avea loc în ziua când va fi sărbătorit Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, pe 27 octombrie. Această este prima vizită a unui patriarh rus în România după Revoluţie. Kirill este una dintre cele mai influenţe personalităţi din Rusia, el fiind considerat un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

El consideră populația Republicii Moldova drept „turma sa” din punct de vedere canonic, viziunile sale coincid perfect, chiar se suprapun cu politica geostrategică promovată de Putin, adică interesele Rusiei se întind până acolo unde mai suflă măcar un rus.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *