Patriarhul rus Kirill va debarca la Kiev într-un tren blindat

, , ,
 
Patriarhul rus Kirill intra triumfal in Kiev

Patriarhul rus Kirill intra triumfal in Kiev

Capul Bisericii Ortodoxe Rusești va sosi la Kiev, la serbarea dedicată împlinirii a 1025 ani de la Creștinarea Rusiei Kievene, vineri, 26 iulie 2013, într-un tren blindat, a declarat șeful serviciului de presă al Patriarhiei Ortodoxe Ruse, Alexandr Volkov, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS. „În tren vor fi și reprezentanții bisericilor ortodoxe autocefale. În afară de aceeasta, într-un vagon-templu special va fi transportată Crucea Sfântului Andrei, care pentru prima dată va fi adusă în Ucraina. În vagonul respectiv, pe tot parcursul drumului, vor avea loc slujbe religioase. Acest tren va unifica simbolic cele trei capitale, Moscova, Kiev și Minsk (n.r.-unde patriarhul Kirill va pleca in data de 29 iulie 2013)” a precizat acesta. Sursa citata a mai declarat ca la ceremonii vor mai lua parte si o serie de lideri ai bisericilor ortodoxe autocefale, precum Preafericitul Teodor, Papă şi Patriarh al Alexandriei şi al întregii Africi, Preafericitul Teofil, Patriarhul ortodox grec al Ierusalimului, Preafericitul Irineu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Preafericitul Neofit, Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Bulgaria, Preafericitul Ilie, Patriarhul-Catolicos al întregii Georgii, Preafericitul Hrisostom, Arhiepiscop de Noua Justiniana şi al întregului Cipru, şi Preafericitul Sava, Mitropolit al Varşoviei şi al întregii Polonii.

Crucea Sfantului Andrei, pazita de forte speciale

Din declarațiile oficialilor Căilor Ferate Ucrainene, citati de KARADENIZ PRESS, trenul, inchiriat in mod special, este un hotel pe roți, exact ca cel folosit de Stalin si alti lideri ai URSS, compus din cinci vagoane, ultimul fiind transformat in capela. Sursele citate au mai declarat ca paza trenului este asigurata de catre forte speciale ale Federatiei Ruse si Ucrainei, fiind comparata cu dispozitivul de securitate care asigura paza presedintelui rus Vladimir Putin in timpul deplasarilor sale.
Pentru trenul respectiv a fost elaborat un grafic special de mișcare și va circula doar pe linii speciale, fără a se întâlni cu alte trenuri. Conform agendei patriarhului rus, acesta va merge de la gara centrala din Kiev catre manastirea “Lavra Kiev-Pecherska”, unde va oficia o slujbă, începând cu ora 21.00. Crucea Sfântului Andrei va fi expusă în Catedrala Trapezelor.
Totodata, slujba principala de pe Colina Vladimirskaia din data de 27 iulie 2013 va putea fi asistată doar de către posesorii invitațiilor speciale, reprezentantii Patriarhatului rus recomandand celorlalți doritori să privească slujba la televizor.
Totodata, Biserica Ortdoxă Ucraineană a Patriarhatului de la Kiev (aflata in opozitie fata de Biserica Ortodoxa Rusa) are planificate manifestații separate dedicate Zilei Creștinării Rusiei Kievene. Astfel, in data de 28 iulie 2013, în Catedrala Vladimir, sediul acesteia, va avea loc Sfânta Liturghie, la care accesul este liber.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *