Patriarhul rus Kirill debarca in Bulgaria

, , ,
 

Patriarhul rus Kirill, arbitru al Bisericii Ortodoxe Bulgare?

Preafericitul Kirill, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse va vizita Bulgaria în luna aprilie 2012, în jurul sărbătorii Învierii Domnului, relateaza serviciul de presa al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Vizita intervine in contextul unei lupte surde pentru succesiune declansate in sanul Bisericii Ortodoxe Bulgare, condusa de batranul patriarh Maxim. In statul balcanic, Patriarhul rus se va întâlni cu Preafericitul Maxim, Patriarhul Bulgariei, dar şi cu preşedintele bulgar, Rosen Plevneliev, premierul Boyko Borisov,si alti lideri politici si religiosi de la Sofia.
Patriarhul rus va mai vizita mitropolia ortodoxa bulgară de Plovdiv, întâlnindu-se cu mitropolitul local Nikolai (n.r.- unul din principalii pretendenti la postul de patriarh al Bisericii Ortodoxe Bulgare), precum şi mănăstirea Bachkovo, unde se va închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, important punct de pelerinaj pentru credinciosii ortodocsi din spatiul CSI.
Reamintim ca ultima vizita a unui patriarh rus în Republica Bulgaria a avut loc în anul 1994, când fostul patriarh Alexei al II-lea a vizitat Sofia.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *