Patriarhia Rusă, noi declarații pro-război

de | oct. 24, 2022 | Arhiva, Federatia Rusa, Știri, Ucraina, Ucraina la zi | 0 comentarii

Federația Rusă a intrat în conflictul armat în Ucraina împotriva propriei sale voinţe, a susţinut Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, într-o predică ţinută în regiunea Nijni Novgorod, în vestul Rusiei, relatează mass-media internațională, preluată de media de la București. Rugăciune specială pentru Putin „Ceea ce se întâmplă astăzi nu este doar o altă campanie militară, […]
Putin, căutat de justiția internațională
Patriarhul rus Kirill, un aliat de nadejde al presedintelui rus Putin

Patriarhul rus Kirill, un aliat de nadejde al presedintelui rus Putin

Federația Rusă a intrat în conflictul armat în Ucraina împotriva propriei sale voinţe, a susţinut Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, într-o predică ţinută în regiunea Nijni Novgorod, în vestul Rusiei, relatează mass-media internațională, preluată de media de la București.

Rugăciune specială pentru Putin

„Ceea ce se întâmplă astăzi nu este doar o altă campanie militară, un anumit tip de tensiune. Se pare că mulţi au vrut să şteargă Rusia ortodoxă de pe faţa pământului”, a declarat patriarhul Kirill, citat de RIA Novosti.
„Dar nu trebuie să se întâmple asta, de aceea, astăzi, rugăciunea noastră specială este pentru autorităţile noastre, pentru armata noastră, pentru preşedintele nostru, pentru toţi cei de care depinde cu adevărat rezultatul acestei bătălii, în care am intrat împotriva voinţei noastre”, a afirmat Kirill, un susţinător fervent al campaniei militare ruse în ţara vecină şi al politicilor preşedintelui Vladimir Putin.

Federația Rusă a intrat în conflictul armat în Ucraina împotriva propriei sale voinţe, a susţinut Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill,

Federația Rusă a intrat în conflictul armat în Ucraina împotriva propriei sale voinţe, a susţinut Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill,

Ghimpe în ochi

Patriarhul de la Moscova a adăugat că Rusia a devenit un „ghimpe în ochi” pentru mulţi în lume şi unii cred că „poate fi eliminată”. „Astăzi, patria noastră trece printr-o încercare (…). Unii cred că a venit momentul când este posibil să se termine cu Rusia”, a adăugat el, legând aceasta de o „viziune alternativă asupra lumii, asupra lui Dumnezeu şi asupra omului”.
” Deci, bineînţeles, Rusia este un ghimpe în ochi pentru mulţi’, a reiterat patriarhul rus, al cărui sprijin faţă de războiul declanşat de Kremlin în Ucraina i-a atras critici atât din partea Vaticanului, cât şi a altor biserici ortodoxe, inclusiv Biserica Ortodoxă Română.
Rusia a declanşat la 24 februarie o invazie în Ucraina, prima agresiune de acest tip în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *